[Βραζιλία] Μαύρος Δεκέμβρης: Εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα Bradesco, 16/12

Μανιφέστο του Μ.Ι.Α.:

Ανάμεσα στα τέλη Νοέμβρη και στις αρχές Δεκέμβρη δυο αιωνόβια δέντρα κόπηκαν σύρριζα στην πλατεία μπροστά απ’ την εκκλησία Νόσσα Σενιόρα ντους Ρεμέτζιους, κατ’ εντολή της δημαρχίας του Οζάσκου, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Αλλά και νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2015, οι ένοπλοι βραχίονες της κυβέρνησης δολοφόνησαν περισσότερα από 20 άτομα μέσα σε μια νύχτα στις περιοχές Οζάσκου, Μπαρουέρι, Καραπικουΐμπα και Ιταπέβι. Όλα τα δολοφονημένα άτομα ζούσανε σε φαβέλες και φτωχογειτονιές μακριά απ’ το κέντρο αυτών των φασιστικών πολιτειών.

Απαντώντας σε αυτές τις δολοφονίες, ανοίξαμε δρόμο για τη φωτιά μας ώστε να φτάσει σε μία από τις φλέβες που συντηρούνε στη ζωή αυτό το καταπιεστικό σύστημα, και παρ’ ότι γνωρίζουμε πως αυτό που κάναμε δεν πρόκειται να φέρει πίσω τα δέντρα που αντιστέκονταν στο τσιμέντο αυτού του αρρωστημένου πολιτισμού, μήτε και θα φέρει πίσω στη ζωή εκείνα τ’ άτομα που πέσανε θύματα της γενοκτονίας που προκαλούνε τούτοι οι ναζήδες, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση ενάντια στο υποκατάστημα της τράπεζας Bradesco επί της λεωφόρου Σάου Ζοσέ, στο ύψος του αριθμού 924 (Οζάσκου – Σάο Πάολο), η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη 2015.

Είμαστε η γενιά της φωτιάς, οι φτωχοί και πεινασμένοι τους οποίους προσπάθησαν να σβήσουν απ’ την ιστορία. Το δικό μας αντάρτικο πόλης προκύπτει απ’ την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε αυτό που άλλοι ξεκινήσανε μια μέρα. Στ’ όνομα όλου του αναρχικού αίματος που ’χει χυθεί, στ’ όνομα κάθε νύχτας πίσω από τα σίδερα, δε νιώθουμε κανένα φόβο για τις συνέπειες των πράξεών μας, γιατί έχουμε σιχαθεί να ζούμε μες στο φόβο, κι από ’δώ και πέρα προχωράμε σαν τους λύκους, δείχνοντας τα δόντια στους εχθρούς μας!

Δίνουμε συνέχεια στο διεθνές κάλεσμα του Μαύρου Δεκέμβρη 2015, με τη μαύρη μνήμη των νεκρών μας κι αλληλέγγυα συνενοχή με τους απαχθέντες, φυλακισμένους και καταζητούμενους συντρόφους μας.

Ούτε βήμα πίσω – εμπρός, μαχητικοί σύντροφοι ολάκερου του κόσμου!

Αναρχικό Αντάρτικο Κίνημα (Μ.Ι.Α.) – Πυρήνας Μαρί* Μέισον

* Σ.τ.μ.: Κρατήθηκε η αναγραφή που υπάρχει στο πρωτότυπο, ωστόσο εδώ κι ενάμιση χρόνο ο σύντροφος Μέισον, μακροχρόνια έγκλειστος οικοαναρχικός στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης και επιθυμεί ν’ αναφέρεται με το μικρό όνομα Μάριους.

μτφρ. από τα πορτογαλικά | στ’ αγγλικά