Θήβα: Ανακοίνωση της «Σφήνας» σχετικά με τις διώξεις για No Expo

Αντιμέτωποι με την έκδοσή τους στην Ιταλία βρίσκονται πέντε έλληνες φοιτητές οι οποίοι κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή τους στην διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μιλάνο. Την ίδια μέρα ξεκινούσε η διεθνής έκθεση expo. Ένα πανηγύρι αποθέωσης του κέρδους, της εκμετάλλευσης και της κατανάλωσης ενάντια στην φτωχοποιημένη κοινωνία της περιοχής.

Η ελληνική κυβέρνηση 6 μήνες μετά δηλώνει πρόθυμη να παίξει τον ρόλο του σπιούνου και του καλού υπηρέτη, εφαρμοστή των κατασταλτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί εδώ πως το μέτρο του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης για πολιτική δράση είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, και έρχεται η κυβέρνηση της «αριστεράς» να το εφαρμόσει.

Η κυβέρνηση που δεν φοβάται να τελειώσει το παλιό όπως δήλωνε με διαφημιστικά τρικ, όχι μόνο εφαρμόζει κατά γράμμα μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές αλλά ποινικοποιεί και κάθε ελεύθερη έκφραση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή δίωξη πολιτικών δικαιωμάτων, διεθνιστικής αλληλεγγύης και πολιτικής δραστηριότητας.

Ως πού λοιπόν είναι διαθέσιμη και πρόθυμη να φτάσει η κυβέρνηση της κανονικότητας, των πλειστηριασμών και της εκποίησης των κοινωνικών αγαθών;

Να φτάσει σε σημείο να εκδίδει τα υγιή κομμάτια της νεολαίας και της εργατικής τάξης στους ολοκληρωτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γλείφοντας έτσι τα κέντρα της;

Εμείς ως «ΣΦΗΝΑ», πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα, δηλώνουμε πως θα μας βρουν απέναντί τους. Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε το δικαίωμα στην αντίσταση σε κάθε ολοκληρωτική διαχείριση εξουσίας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους 10 αγωνιστές της πρωτομαγιάτικης πορείας στο Μιλάνο (τους 5 ντόπιους φοιτητές που κινδυνεύουν με έκδοση και τους 5 ιταλούς φοιτητές που διώκονται από τις δικαστικές αρχές για την ίδια υπόθεση).

Η «ΣΦΗΝΑ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ.

Η ΣΦΗΝΑ
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός-πολιτικός & πολιτιστικός χώρος
Κάδμου 48, Θήβα