Βρυξέλλες: Σαμποτάζ για Μαύρο Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκέμβρη:

Επιθέσεις κατά της φυλακής και του κόσμου που αυτή προστατεύει

Απαντώντας με πράξεις στα καλέσματα για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Απαντώντας στις επιθυμίες μας για λευτεριά. Απαντώντας με επίθεση ενάντια σε οτιδήποτε επιτρέπει σ’ αυτό το καταπιεστικό και καταστροφικό σύστημα να εξακολουθεί να υπάρχει.

Κατά τη διάρκεια των δύο περασμένων εβδομάδων, τουλάχιστον 5 βαν της κατασκευαστικής εταιρείας Eiffage ένιωσαν τα λάστιχά τους ν’ αδειάζουν απ’ τον αέρα που τα φουσκώνει. Η πράξη είναι απλή, σβέλτη κι αποτελεσματική. Ένα μικρό μαχαίρι κρυμμένο στο μανίκι, ένα καλό σκίσιμο στο πλευρό του ελαστικού, κι ορίστε ένα όχημα που δε θα πάει εγκαίρως στη δουλειά του. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, αρκετά οχήματα μπορούν ν’ ακινητοποιηθούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Τυχαίνει να γνωρίζουμε ότι σ’ ένα απ’ αυτά τα πέντε βαν σπάστηκαν οι καθρέφτες κρυφής γωνίας και πατήθηκαν συνθήματα στο αμάξωμά του.

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε την επιλογή αυτού του στόχου, ψάξτε να δείτε τι είναι η Eiffage για να κατανοήσετε το ρόλο αυτής της επιχείρησης στην ανέγερση φυλακών και στην κατασκευή υποδομών που επιτρέπουνε στον καπιταλισμό να συνεχίσει να υφίσταται.

Άλλη μία πράξη ήρθε να σχηματίσει ένα φαρδύ χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

Ιδού πώς έχουν τα πράγματα: κάποια άτομα επέλεξαν να την πέσουνε στους φράχτες που οριοθετούν τη ζώνη της μεγα-φυλακής (η οποία δεν πρόκειται να γίνει), εκμεταλλευόμενα το συνένοχο σκοτάδι της νύχτας και την απουσία νυχτοφυλάκων στο εργοτάξιο της μεγα-φυλακής του Χάρεν, απουσία που πιθανώς οφειλόταν στις «γιορτές» των Χριστουγέννων. Μια κατοστάρα συρματοπλέγματα κόπηκαν και στρίφτηκαν με πένσες, ανοίγοντας έτσι πέρασμα στο πεδίο αυτό που ’χει κιόλας φυλακιστεί. Τα περισσότερα απ’ τα κιγκλιδώματα συγκρατούνται με στύλους πακτωμένους στο χώμα με μπετόν (ταρακουνώντας γερά τους στύλους της περίφραξης, μπορεί κανείς να κάνει το τσιμέντο να υποχωρήσει, κι έτσι να βγάλει το στύλο απ’ το χώμα).

Όμως, ένα ολόκληρο μέρος της περίφραξης συγκρατείται μονάχα με τα μικρά ορθογώνια (κουμπώματα) που συχνά βλέπει κανείς να κρατάνε τους φράχτες στη θέση τους. Όλα αυτά ριχτήκανε, και μπορούνε να ξαναριχτούν απεριόριστες φορές. Αν είναι σταθεροποιημένα στο έδαφος, μπορούνε να τεμαχιστούν.

Δε θ’ αφήσουμε αυτό το σύστημα να εξακολουθήσει να υπάρχει. Θα εφορμούμε όπου μας δίνεται η ευκαιρία. Για την αυτοδιαχείριση της ζωής μας. Για να προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί. Για τη λευτεριά.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στ’ άτομα που αγωνίζονται στη ZAD (Ζώνη προς Υπεράσπιση) του Χάρεν, όπως και σ’ εκείνες κι εκείνους που αγωνίζονται εκτός της ζώνης αυτής. Στηρίζουμε επίσης τ’ άτομα που έχουν πληγεί απ’ τη δικαιοσύνη των ισχυρών. Όλη μας τη στήριξη σε έγκλειστους/ες τόσο εντός όσο κι εκτός των φυλακών. Μια σφιχτή αγκαλιά στις/ους συνεργούς μας.

στ’ αγγλικά