Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης εμπρησμού οχήματος φασίστα

“Δεν θέλει μεροκάματο, θέλει καμένη μηχανή και θάνατο”

Στα τέλη του Δεκέμβρη του 2015…

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31/12/2015, επισκεφτήκαμε στο σπίτι του, γνωστό φασίστα της περιοχής, όπου και κάψαμε την μηχανή του, στην συμβολή Αρτέμηδος και Πρωτέος 57 στο Παλαιό Φάληρο.

Ο εν λόγω “άρειος” φουσκωτός μπετόβλακας, πέραν από πρωτοπαλίκαρο της τοπικής οργάνωσης Νοτίων της Χ.Α., τελεί και το λειτούργημα του ελεγκτή στα Μ.Μ.Μ. ως άλλος ένας άξιος εκπρόσωπος του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Εντάσσουμε την δράση μας αυτή στα πλαίσια του καλέσματος για έναν Μαύρο Δεκέμβρη, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια το γεγονός ότι τέτοιου είδους επιθετικές τακτικές αποτελούν ένα από τα συστατικά κομμάτια που δομούν τον αναρχικό μας αγώνα.

Το τελευταίο διάστημα τα φασιστοειδή ασπόνδυλα φαίνεται να ξαναβγαίνουν σιγά σιγά από τις τρύπες τους. Μετά το φιάσκο της φαινομενικής “εξάρθρωσης” της Χ.Α. από το κράτος, που ως μόνο στόχο είχε να καθησυχάσει όσους “έπεσαν από τα σύννεφα” ευυπόληπτους πολίτες ξαναθρέφοντας τους την ψευδαίσθηση ασφάλειας και ησυχίας που τόσα χρόνια το συντηρούσε, τώρα της αφήνει το περιθώριο να αναπτύξει εκ νέου την δράση της. Παράλληλα με την επαναδραστηριοποίηση της Χ.Α., και άλλα φασιστικά μορφώματα βρίσκουν την ευκαρία να κινητοποιηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελούν οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες καταλήψεις και στέκια του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου σε Αθήνα και Θεσαλλονίκη.

Για μας, ο φασισμός δεν είναι μόνο η Χ.Α., για μας ο φασισμός δεν καταπολεμάται με ανούσια τηλεδικεία, διώξεις, δίκες και ποινές αλλά, απεναντίας, τσακίζεται στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της καθυμερινοτητάς μας στην οποία μπορεί να τον συναντήσουμε.

Δεν περιμένουμε συνθήκες, τις δημιουργούμε. Δεν περιμένουμε κρατικές “λύσεις”, επιτιθόμαστε.

Γιατί αυτές τις νύχτες, πλάι με τους συντρόφους μας, σε φωτεινές διαδρομές, με οδηγούς τα μαύρα μας αστέρια, για έναν χαοτικό χορό χωρίς μουσική.

…για ένα Μαύρο 2016

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΦΑΝΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ/ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αναρχικοί/ες