Υπόγεια κελιά Κορυδαλλού: Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Fabio Dusko, συγκατηγορούμενο στη δίκη σχεδίου απόδρασης της ΣΠΦ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΦΑΜΠΙΟ ΝΤΟΥΣΚΟ

Από τη Δευτέρα 15/02 ο κρατούμενος Φάμπιο Ντούσκο ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στο ειδικό καθεστώς απομόνωσης που του έχουν επιβάλει οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο Ντούσκο μετήχθη, αρχικά, στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τη δίκη του σχεδίου απόδρασης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας με αιφνιδιαστική εισβολή των ΕΚΑΜ τον μετέφεραν στο Μεταγωγών. Ενώ μετά την πρώτη μέρα του δικαστηρίου τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι ειδικές συνθήκες κράτησης φυλακών τύπου Γ, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά εγκαινιάστηκαν ξανά, με την λειτουργία τους εν κρυπτώ…

Την ίδια στιγμή, το δικαστικό πραξικόπημα συνεχίζει το μονόλογό του, καθώς στο δικαστήριο για το σχέδιο της απόπειρας απόδρασης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς εκτός από τον Φάμπιο, ο οποίος κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, δεν μπορούν να παρευρεθούν ούτε η Αθηνά Τσάκαλου, ούτε η Εύη Στατήρη, αφού εξακολουθούν να ισχύουν οι φασιστικοί περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί (εξορία στη Σαλαμίνα για την πρώτη και ένα χιλιόμετρο ελευθερίας για την δεύτερη).

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΦΑΜΠΙΟ ΝΤΟΥΣΚΟ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ.

Πρωτοβουλία πολιτικών κρατουμένων από τα υπόγεια κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.