[Ελληνικές φυλακές] Φημολογούμενη επικείμενη μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα

Λάβαμε στις 28 Φλεβάρη 2016:

Σχεδιάζεται η μεταγωγή του συντρόφου N. Μαζιώτη
από τις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν από λίγες μέρες έγινε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή «διαφόρων παραγόντων» (στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, διεύθυνση των φυλακών, αντιτρομοκρατικής κλπ) στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μετά απ’ αυτή τη σύσκεψη διέρρευσε μια φήμη από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σχεδιάζεται η μεταγωγή του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού μόλις τελειώσει η 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο.

Αυτό που φημολογείται ότι θα εφαρμοστεί με εισήγηση του γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιου Φυτράκη και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλαου Παρασκευόπουλου είναι η μεταγωγή του συντρόφου Μαζιώτη σε άλλη φυλακή, πιθανόν στο Δομοκό και η συνεχή επαναμεταγωγή του στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού για το εφετείο της 1ης δίκης όταν υπάρχει συνεδρίαση χωρίς να αποκλείεται η παραμονή του στο Μεταγωγών ή στη ΓΑΔΑ τις ημέρες των συνεδριάσεων. Είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιες περιπτώσεις ποινικών κρατουμένων που η παραμονή τους στις φυλακές Κορυδαλλού θεωρείται από τις αρχές ότι εγκυμονεί κινδύνους. Ήδη αυτήν την περίοδο γίνεται κινητοποίηση στις φυλακές Κορυδαλλού από τους κρατούμενους όπου ανάμεσα στα άλλα αιτήματα ζητούν την επαναμεταγωγή στον Κορυδαλλό του κρατούμενου Φάμπιο Ντούσκο ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για δίκη και αντί να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκε με τη βοήθεια των ΕΚΑΜ.

Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων που κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ, η κυβέρνηση Σύριζα επαναδραστηριοποιεί ένα άτυπο καθεστώς τύπου Γ και απομόνωσης για επιλεγμένους «επικίνδυνους» κρατούμενους. Άλλωστε οι ειδικές συνθήκες που υπήρχαν στο ειδικό παράρτημα των φυλακών Κορυδαλλού ποτέ δεν καταργήθηκαν, απεναντίας αυτή την περίοδο υλοποιείται σχέδιο με επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως η εφαρμογή πανοπτικού υπερελέγχου, η 24ωρη παρακολούθηση κλπ.

Η κυβέρνηση Σύριζα μέσα σε ένα μόλις χρόνο έκανε στροφή 180 μοιρών σε όλα τα επίπεδα. Ψήφισε το 3ο Μνημόνιο, επαναδραστηριοποίησε την αντιαναρχική ομάδα Δέλτα την οποία μετονόμασε σε Όμικρον, υπαναχώρησε σε αιτήματα που μερικώς είχε ικανοποιήσει μετά την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, βίαιη λήψη DNA, αποφυλακίσεις συγγενών, εκπαιδευτικές άδειες όπως του συντρόφου Ρωμανού, ενώ αρνείται να χορηγήσει άδειες στον σύντροφο Κουφοντίνα.

Αυτή την περίοδο που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, μία απεργία πείνας με αμιγώς πολιτικά αιτήματα, η οποία ήταν η πρώτη κινητοποίηση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την αριστερή κυβέρνηση Σύριζα, υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια ενάντια στους τρομονόμους.

Είναι ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Σύριζα και του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πολιτική – και όχι μόνο – απομόνωση ενάντια στους συντρόφους μας.

Ένα χρόνο μετά ο αγώνας ενάντια στις φυλακές τύπου Γ συνεχίζεται.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες