Αθήνα: Σχετικά με το κατειλημμένο κτήριο Γκίνη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Σχετικά με το κατειλημμένο κτήριο Γκίνη

Η ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο ενημερώνει πως στους χώρους της κατάληψης δεν γίνονται δεκτοί:
– Δημοσιογράφοι / καθεστωτικά μίντια
– Πολιτικά κόμματα και ιεραρχικές οργανώσεις
– Μ.Κ.Ο. και φιλανθρωπικοί όμιλοι
– Θεσμικά πρόσωπα και κρατικοί φορείς
– Πατριώτες / φασίστες / εθνικιστές / ρατσιστές
– Σεξιστές / ομοφοβικοί / τρανσφοβικοί
– Σχήματα που άμεσα ή έμμεσα συνεργάζονται με τον παραπάνω συρφετό.

Σκοπός της κατάληψης είναι αφενός να στηρίξει έμπρακτα μετανάστριες/ες που εγκλωβίστηκαν στην ελληνική επικράτεια μετά το κλείσιμο των συνόρων, και αφετέρου να λειτουργήσει ως σημείο συσπείρωσης και συντονισμού μεταξύ όσων επιχειρούν εναντίον του συστήματος κυριαρχίας και εκμετάλλευσης.

Η επιλογή του εν λόγω χώρου έγινε τόσο σε συνάρτηση με την ιστορικότητά του ως σημείου εκκίνησης αγώνων εδώ και δεκαετίες, αλλά και λόγω της δυνατότητας στέγασης μεγάλου πλήθους κόσμου εν μέσω κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Γνωρίζουμε προφανώς πως αυτή δεν συνιστά μια μόνιμη συνθήκη, αλλά μεταβατικό στάδιο ώσπου να βρεθούν βιώσιμες και ριζοσπαστικές λύσεις.

Οπλίζουμε τις επιθυμίες μας από κοινού με όσες κι όσους εκτοπίζονται από υλικούς και οικονομικούς πολέμους, και συνδέουμε τις δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με τους ευρύτερους αγώνες ενάντια στην εξουσία σε κάθε της έκφανση.

Ως αναρχικές/οί εναντιωνόμαστε στη θυματοποίηση των δίχως χαρτιά και στους κάλπικους εθνικούς διαχωρισμούς.

Στέκουμε πλάι στις/ους εξεγερμένες/ους αυτού του κόσμου και στηρίζουμε κάθε μορφή άμεσης δράσης κόντρα σ’ όσους ευθύνονται για την παρούσα συνθήκη εξαθλίωσης και αποκλεισμού.

Προκρίνουμε την πολυτασικότητα στην έκφραση των αναρχικών / αντεξουσιαστικών / ελευθεριακών ιδεών και καλούμε ατομικότητες, ομάδες και συλλογικότητες να πλαισιώσουν το εγχείρημα, προπαγανδίζοντας τα ειδικά περιεχόμενα και οπτικές τους.

Επιδιώκουμε την παραγωγή κοινών δράσεων στη βάση των θεμελιωδών αξιακών χαρακτηριστικών της κατάληψης, ευνοώντας και την παραγωγή κοινών πολιτικών νοημάτων, χωρίς ωστόσο να αποζητάμε κάποια βεβιασμένη ενότητα ή υποχρεωτική συμφωνία στις επιμέρους αναλύσεις.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ
ΖΩΗ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Κατειλημμένο κτήριο Γκίνη

Το κείμενο σε pdf.