Ουκρανία: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα του Κιέβου

https://vimeo.com/158214274

Στις 8 Μάρτη 2016, στις 3 τα ξημερώματα, επισκεφτήκαμε το αστυνομικό τμήμα επί της λεωφόρου Λέσνοϊ 23Α στην περιοχή Ντεσνιάνσκι του Κιέβου.

Το τμήμα βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτηρίου που δεν κατοικείται. Σπάσαμε λοιπόν τα τζάμια και ρίξαμε μέσα δυο μισόλιτρες μολότοφ.

Αυτή η συμβολική ενέργεια αφιερώνεται στην “Ημέρα Αλληλεγγύης Εργαζόμενων Γυναικών στον Αγώνα για την Απελευθέρωση” κι ειδικότερα σε όλες τις αναρχικές. Αγαπημένη μας αδελφούλα, μη μασάς – είμαστε μαζί σου. Εγκάρδιους χαιρετισμούς από το Κίεβο!

Αναρχική ομάδα “Εκδίκηση Μαρούσια Νικιφόροβα”

μέσω insurrection news

Σημείωση της μετάφρασης: Η επαναστάτρια και κατεξοχήν αντεθνικίστρια Μαρία Γκριγκόρεβνα Νικιφόροβα (1885-1919), γνωστότερη ως «Μαρούσια», αυτοπροσδιοριζόταν ως τερρορίστρια. Αναρχική κομμουνίστρια με πλούσιο ενεργητικό, το 1917 συγκρότησε τις Μαύρες Φρουρές στην Ουκρανία, που οργανωτικά χρησίμευσαν στον κατοπινό σχηματισμό του μαχνοβίτικου Επαναστατικού Εξεγερσιακού Στρατού Ουκρανίας – ή, αλλιώς, Μαύρου Στρατού. Το 1919 η Μαρούσια καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στη Σεβαστούπολη. Περισσότερα (στ’ αγγλικά) εδώ: 1, 2.