Ιωάννινα: Δράση αλληλεγγύης στη Μόνικα και τον Φρανσίσκο

Στις 8, 9 και 10 Μαρτίου διεξάγεται η δίκη της Μόνικα Καμπαγέρο και του Φρανσίσκο Σόλαρ. Η κατηγορία που προσάπτει το δικαστήριο στους δύο συντρόφους είναι η τοποθέτηση και η έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στον καθεδρικό ναό της Βασιλικής του Ελ Πιλάρ στην Θαραγόθα, δράση για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το «Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ».

Η Μόνικα και ο Φρανσίσκο συνελήφθησαν το Νοέμβρη του 2013, περίοδος που η εξουσία είχε θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση Columna. Αυτή η επιχείρηση αποτέλεσε την απαρχή επόμενων αντιαναρχικών επιχειρήσεων της εξουσίας (Πανδώρα, Πινιάτα) οι οποίες περιλάμβαναν εισβολές σε πολιτικές καταλήψεις, καταλήψεις στέγης, αναρχικά στέκια, εισβολές σε σπίτια αγωνιστών καθώς και δεκάδες συλλήψεις.

Τον Οκτώμβρη του 2015 η προφυλάκιση των δύο συντρόφων παρατάθηκε για άλλα δύο χρόνια εν μέσω διαρκών μεταγωγών υπό τις ειδικές συνθήκες κράτησης υψίστης ασφαλείας FIES. Επιπλέον, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των 44 χρόνων φυλάκισης και στους δυο ενώ στην αγόρευσή της έβγαλε όλο το αντιαναρχικό της μένος παραλληλίζοντας την έκνομη αναρχική δράση με τις πρακτικές των τζιχαντιστών του ISIS!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόνικα και ο Φρανσίσκο ήταν και παλιότερα όμηροι στα μπουντρούμια του χιλιανού κράτους για την «υπόθεση Βόμβες». Η εξουσία δε ξεχνά και γι’ αυτό εκδικείται όσους αντιστέκονται. Όμως κι εμείς, ο κόσμος του αγώνα και της αναρχίας, δε μπορούμε να ξεχάσουμε και να παραμερίσουμε τα έγκλειστα συντρόφια μας.

Γι’ αυτό το λόγο ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης και ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κάλεσμα για αλληλεγγύη στην Μόνικα και τον Φρανσίσκο αναρτήσαμε πανό στην ακαδημία που γράφει «ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΜΠΑΓΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΟΛΑΡ». Θα είμαστε πάντα πλάι σε κάθε εξεγερμένη ατομικότητα, πάντα δίπλα σε αυτούς που επιλέγουν να διαβούν τα μονοπάτια του διαρκούς αναρχικού αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ταμείο αλληλεγγύης ιωαννίνων φυλακισμένων αγωνιστών