Θεσσαλονίκη: Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Αντρέα και Ερρόλ – Συγκέντρωση 17/3

Στις 23/8/2015 πραγματοποιείται πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου και επιχειρείται η προσέγγιση του εργοταξίου από τους διαδηλωτές. Στο σημείο εκείνο ξεσπούν συγκρούσεις με τους μπάτσους που προστάτευαν τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα 78 συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης. Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι 2 σύντροφοι συνέχισαν να κρατούνται με την απειλή της απέλασης, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες που τους απέδιδαν. Μετά από τη διαδικασία του αυτοφώρου αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μέχρι να απελαθούν.

Στις 17 Μαρτίου 2016 στο διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει το συμβούλιο που θα αποφασίσει για την απέλαση ή μη του Andrea.

Η καταστροφή των μεταλλείων, ως κομμάτι του αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης, είναι ο ίδιος ο αγώνας για την ζωή και την ελευθερία. Το σύντομο χρονικό του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, ενός αγώνα με ευρύ φάσμα λογικών, από τις συντεχνιακές στρατηγικές και τον τοπικισμό, μέχρι τη συνειδητή εναντίωση στην καπιταλιστική επέλαση και την περιβαντολογική λεηλασία, έχει εξάγει βέβαια συμπεράσματα. Την απάντηση στην λογική της ανάθεσης εύρεσης λύσης στην εκάστοτε κυβέρνηση –εν προκειμένω στο σύριζα– δίνουν οι αδιαμεσολάβητες μορφές αγώνα και η αυτοδιάθεση της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Την απάντηση στις χλιαρές διαμαρτυρίες συμβολικού χαρακτήρα με την καθοδήγηση του σύριζα, δίνουν οι δυναμικές πορείες, οι συγκρούσεις στο βουνό με τους ένστολους φρουρούς, αλλά και με τους μεταλλωρύχους που συστρατεύονται με τα αφεντικά υπερασπιζόμενοι το κεφάλαιο, ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων της ελληνικός χρυσός, καθώς και η έμπρακτη αμφισβήτηση του καθεστώτος ομηρίας στο οποίο έχουν επιβληθεί οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι με αφορμή τις διώξεις.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 9πμ
στο διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 2-4)

Κατάληψη Terra Incognita
terraincognita.squat.gr