Αθήνα: Εξόρμηση για πανό στο κέντρο

Στις 26 Μάρτη 2016 μαζευτήκαμε στην αυλή του Πολυτεχνείου, πλάι στο κατειλημμένο κτήριο Γκίνη όπου στεγάζονται οικογένειες μεταναστ.ρι.ών, και φτιάξαμε μερικά πανό αναρχικής ενθύμησης και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Επί της οδού Στουρνάρη βάλαμε ένα πανό αλληλεγγύης προς μετανάστ.ρι.ες που γράφει: «Είμαστε πουλιά αποδημητικά – Κάτω τα συρματοπλέγματα – Ζήτω η λευτεριά – Φωτιά στα σύνορα».

Στην πλατεία Εξαρχείων αναρτήσαμε πανό στη μνήμη του Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν ενόψει και της 29ης Μάρτη, Μέρας του Νεαρού Μαχητή στη Χιλή: «Έντεκα χρονών νεκρός: 18 Μάρτη 2015 – Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν παρών σε κάθε οδομαχία!!! 29 του Μάρτη στον δρόμο».

Ο εξεγερμένος σύντροφος Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν πέθανε πέρυσι (18-3-2015) σε ηλικία 11 ετών στο Σαντιάγο της Χιλής, όταν χτυπήθηκε από λεωφορείο της Transantiago. Σε τόσο νεαρή ηλικία, ήταν πολύ ενεργός σε αγώνες για την απελευθέρωση των ζώων, όντας επίσης μέλος της Colectivo Animalista Alza Tu Voz. Συμμετείχε συχνά σε οδομαχίες, καθώς και σε δράσεις κι εκδηλώσεις στήριξης έγκλειστων συντρόφων.

«Με όλη την ανατρεπτική αγάπη για το εξεγερμένο κι όμορφο μικρό παιδί Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν… Βεγκάνος/Ανάρχας/Ενάντια στα κλουβιά, με υπέρμετρη συναίσθηση των ασυγκράτητων επιθυμιών του για λευτεριά… Σε κουβαλάμε μες στις αδάμαστες καρδιές, μικρούλη αδερφέ!!!» —λόγια του ελευθεριακού συντρόφου (αιχμαλώτου της υπόθεσης Σεκιούριτι) Μαρσέλο Βιγιαρροέλ Σεπούλβεδα τον Νοέμβρη του 2015

Επί της οδού Κωλέττη, στα Εξάρχεια, κρεμάσαμε πανό που αναγράφει: «Από παιδιά μισούμε αυτή την κοινωνία – Σκατά στο κράτος και στην αστυνομία – Χαότεν».

Στο παλιό Χημείο αφήσαμε ένα μήνυμα εμπρηστικής αλληλεγγύης: «Στου μπάτσου το κεφάλι μπουκάλι και πετρόλ – Αλληλεγγύη σε Αντρέα και Ερρόλ – Αντιχρυσές/οί».

Οι δυο αναρχικοί σύντροφοι Ερρόλ και Αντρέα, οι οποίοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, απειλούνται με διοικητική απέλαση κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε συγκρούσεις με μπάτσους που είχαν ξεσπάσει στις 23 Αυγούστου 2015 κατά τη διάρκεια πορείας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Παραδίπλα, στη Χαριλάου Τρικούπη, πατήσαμε σε φαρσί το σύνθημα: ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (Α).

Στην απέναντι γωνιά, επί της Σόλωνος, αναρτήσαμε πανό ενάντια σε κάθε τρομονόμο: «Στον δρόμο σπάμε τον τρόμο και τον νόμο – Σπάζοντας τον νόμο».

Γυρνώντας στα Εξάρχεια, τοποθετήσαμε ένα τελευταίο πανό επί της Σουλτάνη: «Φωτιά στις φυλακές».