Αθήνα: Ενημέρωση για τη στοχοποίηση του κατειλημμένου κτηρίου Γκίνη από ρουφιάνο φωτογράφο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μάρτη 2016 εμφανίστηκε στο κατειλημμένο κτήριο Γκίνη γνωστός «κινηματικός φωτορεπόρτερ» θέλοντας να τραβήξει φωτογραφίες εντός του κτηρίου, δήθεν για αρχειακούς λόγους, όπως δήλωσε ο ίδιος, επικαλούμενος εξαρχής την ιδιότητά του ως μέλους συγκεκριμένης αναρχικής συλλογικότητας.

Του κατέστη σαφές σε κάθε τόνο πως δεν θέλουμε οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό να δημοσιευτεί σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα (ούτε καν σε μέσα αντιπληροφόρησης, ούτε στα αποκαλούμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), κάτι που ο ίδιος αποδέχθηκε.

Τρεις μέρες αργότερα, το Σάββατο 26 Μάρτη 2016, η ναζιστοφυλλάδα Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε σε πρωτοσέλιδο και σαλόνι αποκλειστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίου Γκίνη, στις οποίες απεικονίζονται στεγαζόμενοι στην κατάληψη.

Όλο το φωτογραφικό υλικό έντυνε ενυπόγραφο ρατσιστικό άρθρο του Μανόλη Γαλάνη, στοχοποιώντας κατειλημμένους χώρους που στεγάζουν μετανάστριες & μετανάστες.

Ενημερώνουμε τις συντρόφισσες & τους συντρόφους πως ο ρουφιάνος που πούλησε κατά παραγγελία το φωτογραφικό του υλικό στα αφεντικά του (με τα οποία έχει σταθερή συνεργασία, όπως αποδείχθηκε) είναι ο εικονιζόμενος Δημήτρης Λαμπρόπουλος (Dimitris Lampropoulos / Dimitris L.).

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την αναρχική συλλογικότητα στην οποία και μετείχε, η οποία και μας διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω κάθαρμα έχει πλέον εκδιωχθεί από τις διεργασίες της και τις όποιες δομές της.

Παρ’ όλα αυτά, για μας η μόνη αρκούντως πολιτική απάντηση είναι να μην μείνει σπιθαμή γης τόσο γι’ αυτόν όσο και για κάθε άλλον ρουφιάνο.

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΡΙΠΟΔΙΑ
ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Kατειλημμένο κτήριο Γκίνη