Αλαμπάμα, ΗΠΑ: Σύντομο γραπτό του αναρχικού αιχμαλώτου Μάικλ Κιμπλ από τη φυλακή Χόλμαν

Παραλύστε τούτο το γαμίδι!

Την 1η Μάη 2016 κρατούμενοι σε αρκετές φυλακές της Αλαμπάμα κατεβαίνουν σε αποχή απ’ τα μεροκάματα (περισσότερα, στ’ αγγλικά, μέσω freealabamamovement.com).

Οι δικοί μου λόγοι για παράλυση της λειτουργίας της φυλακής είναι απλοί: θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο και σπάσιμο μπορώ ως άτομο στο κράτος –εν προκειμένω, στο Σωφρονιστικό Τμήμα της Αλαμπάμα (ADOC)– με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. Δεν μου καίγεται καρφί για «αλλαγή οποιωνδήποτε νόμων», γιατί οι ίδιοι οι νόμοι είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται για να στερείται κόσμος την ελευθερία. Σκατά στον νόμο! Η μόνη αληθινή ελευθερία είναι όταν πράττουμε εκτός νόμου.

Όμως, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ζητάω απ’ όλxς τxς εξεγερμένxς εκτός τειχών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς κρατουμένους μέσω ελεύθερης άμεσης δράσης. Σταθείτε στο πλευρό μας, διαδηλώστε έξω από κάποια φυλακή της Αλαμπάμα, πυρπολήστε ή φουντώστε ένα γαμίδι, σηκώστε μερικά πανό, απλά προκαλέστε κάποιο γαμημένο χάος. Όχι ότι δεν ήταν ήδη άγρια η κατάσταση στις φυλακές της Αλαμπάμα, αλλά πλέον έχει παραγριέψει.

Τώρα ό,τι παίξει! Φωτιά στις φυλακές και στην κοινωνία που τις δημιουργεί, τις στηρίζει και τις συντηρεί. Σκατά στην ειρήνη! Το κλείδωμα ανθρώπων σε κλουβιά δεν είναι ειρήνη.

Με αγάπη & οργή,
Μάικλ