Κάτω Σαξονία, Γερμανία: Ολοσχερής καταστροφή σκοπευτηρίου από πυρήνα του ALF

Τη νύχτα μεταξύ 6ης και 7ης Μάη 2016 παραδόθηκε στις φλόγες σκοπευτήριο στο Μπάντελν της επαρχίας Χίλντεσχαϊμ. Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί δεν εξασκούνταν στη σκοποβολή μονάχα κυνηγοί, αλλά και ειδικές μονάδες (κομάντο) της γερμανικής αστυνομίας. Ακολουθεί μετάφραση της ανάληψης ευθύνης.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων ανακαίνισε σκοπευτήριο

Έχοντας ήδη επισκεφτεί τους περασμένους μήνες δύο κέντρα εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών [εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν και τεχνητές φωλιές, κυρίως για την εκπαίδευση σκυλιών στο ξετρύπωμα θηραμάτων από λαγούμια] στο Χίλντεσχαϊμ και στο Γκέττινγκεν, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 7/5 ανακαινίσαμε τζάμπα το σκοπευτήριο επί της Αμ Όμπεργκ κοντά στο Μπάντελν (επαρχία Χίλντεσχαϊμ). Οι κυνηγοί σίγουρα θα βρούνε τη βολή τους όταν πάνε για τη σαββατιάτικη εξάσκησή τους. Συνιστούμε στον όμιλο που τρέχει το σκοπευτήριο να ξαναβάλει μπρος τη λειτουργία του, αν ενδιαφέρονται για ανακαινίσεις και στον ιδιωτικό τους χώρο.

Αφού παρακολουθήσαμε για αρκετές εβδομάδες το ακίνητο που έχρηζε ανακαίνισης, μπορέσαμε επιτέλους να πιάσουμε δουλειά. Κολλημένες κλειδαριές, ένα χλοοκοπτικό τρακτέρ που μετατρέψαμε σε ποδοκίνητο όχημα, και το πεδίο βολής που ρίξαμε στην πυρά ελπίζουμε να ’τανε θερμό καλωσόρισμα για τους κυνηγούς, και να μπόρεσαν έτσι να περάσουνε μαζί «με φίλους και γνωστούς μια γεμάτη μέρα στο όμορφο αυτό σκοπευτήριο» (απ’ την ιστοσελίδα του ομίλου) και να κατάφεραν «να εξασκηθούν επαρκώς σε πραγματικές καταστάσεις ομαδικού κυνηγιού και να προετοιμαστούν στην εντέλεια για την κυνηγετική περίοδο» (απ’ την ιστοσελίδα του ομίλου).

Μια σύντομη παρέκβαση: ντρύκγιαγκντ
Το ντρύκγιαγκντ [είδος ομαδικού κυνηγιού με βοηθούς-οδηγούς, σκυλιά και σκοπευτές] είναι μια εκπληκτική ενασχόληση για όλους εκείνους που θεωρούν πως είναι διασκεδαστικό να μαγκώνουνε εκατοντάδες άτομα, με τη βοήθεια των λεγόμενων κυνηγετικών σκυλιών, και μετά να τα δολοφονούν. Είναι κάτι το συναρπαστικό, κι όχι μονάχα για τα εκατοντάδες σκοτωμένα, αλλά και για τα επιζώντα. Η ομάδα των ομοειδών τους ξεσκαρταρίζεται για άλλη μια φορά, κι επίσης, τα ορφανεμένα παιδιά το χαίρονται που επιτέλους τα βγάζουν πέρα ολομόναχα.

Σε αυτό το σημείο ένα μεγάλο ευχαριστώ, από εμάς σ’ εσάς, για όλους σας τους κόπους! Και τον νου σας μην πάτε καλιά σας από φίλια πυρά. Γιατί πραγματικά θα μας έθλιβε αν παύαμε να σας συντρέχουμε σ’ ετούτη τη διασκέδαση που σπάει κόκαλα.

Αν τυχόν το σκοπευτήριο εξακολουθήσει να λειτουργεί, δεν θα πάψουμε στιγμή να εποπτεύουμε στενά τα μέλη του ομίλου. Γιατί κι εμάς ευχή μας είναι να συνεχιστεί η εξάσκηση στο κυνήγι ατόμων έτσι ώστε το επόμενο πραγματικό φονικό, όσο παράλογο και απαράδεκτο το κίνητρό του, να πάει σύμφωνα με το σχέδιο.

κυνηγετικούς χαιρετισμούς,
το
alf σας