Καβάλα: Ενημέρωση από antifa πορεία, 25/5/2016

Την Τετάρτη, 25/05/2016, περίπου 100 αντιφασίστες/στριες από Καβάλα συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Φαλήρου, ενημερώνοντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για τις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στην Καβάλα τις τελευταίες μέρες. Οι σύντροφοι/φισσες ανάρτησαν πανό σε σημείο του πάρκου που βλέπει σε κεντρικό δρόμο, μοίρασαν κείμενα και φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα. Από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ξεχυθεί στην πόλη, με δύο διμοιρίες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τις μηχανές Δίας στη γειτονιά του Βύρωνα όπου κατοικούν οι Ρουπακιάδες της πόλης, και φυσικά όλο το ασφαλιτομάνι της πόλης ερευνούσε εξονυχιστικά το κέντρο της Καβάλας επικεντρωμένοι στην περιοχή του Φαλήρου και τη γειτονιά της κατάληψης Βύρωνος 3.

Φυσικά από το χώρο της συγκέντρωσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν ασφαλίτες οι οποίοι, πράττοντας εξίσου θρασύδειλα με τα νεοναζιστικά τσιράκια τους, ήρθαν μαζί με τις κόρες και τους γιους τους στο πάρκο να στήσουν αυτί και να κόψουν κίνηση, κουνώντας τα παιδάκια τους στις κούνιες 5 μέτρα από το συγκεντρωμένο πλήθος. Σεβόμενοι τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα για την ξεδιαντροπιά των μπατσομπαμπάδων τους, οι σύντροφοι/ισσες αποφάσισαν να μην τους αποδοκιμάσουν.

Μετά από μία ώρα, οι αντιφασίστες/ στριες βγήκαν στον κεντρικό δρόμο πάνω από το πάρκο και ξεκίνησαν πορεία κατευθυνόμενοι στη γειτονιά που μένουν οι δύο ναζί (Τριαντάφυλλος Αλεξανδρίδης και Ανδρέας Ρηγούλης). Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τούς ακολουθούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ασφαλίτες, μηχανές Δίας, γενικότερα όλη η μπατσαρία της Καβάλας και ό,τι μπόρεσαν να φέρουν από γειτονικές πόλεις.

Η πορεία είχε δυνατό παλμό, ακούγονταν αντιφασιστικά και αντιμπατσικά συνθήματα συνεχώς, μοιράζονταν κείμενα και οι σύντροφοι/ισσες ενημέρωναν τη γειτονιά για τους Ρουπακιάδες που έχουν στην περιοχή τους και για το γεγονός ότι οι μπάτσοι όχι μόνο απέκρυψαν την απειλή με όπλο, αλλά όλα αυτά έγιναν υπό την προστασία τους.

Οι μπάτσοι ακολούθησαν την πορεία μέχρι και την κατάληξή της στην κατάληψη Βύρωνος 3, κρατώντας απόσταση λιγότερη των 20 μέτρων από τους αντιφασίστες/στριες και προκαλώντας τους με τα ειρωνικά τους σχόλια και χαμογελάκια. Ακριβώς κάτω από την κατάληψη ο κόσμος σταμάτησε και έκλεισε τον δρόμο στους μπάτσους δίνοντάς τους να καταλάβουν πως πρέπει να κάνουν μεταβολή και να φύγουν. Όταν μάλιστα άρχισαν να βγαίνουν οι κάτοικοι τις περιοχής στα μπαλκόνια και να ενημερώνονται για τον λόγο της πορείας, τότε οι μπάτσοι εντελώς ενοχλημένοι αποχώρησαν. Μια δυσαρέσκεια που παρατηρήθηκε έντονα στα σημεία που σταματούσε η πορεία και ενημερώνονταν οι γειτονιές.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

περισσότερες φωτογραφίες:
anarxikoikavalas.squat.gr