Αθήνα: Μικροφωνική συγκέντρωση 1/6 ενάντια στις απειλές εκκένωσης του Κατειλημμένου Κτηρίου Γκίνη

Το πρωί της Τρίτης 31/5/2016 υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εμφανίστηκε στην είσοδο του Κατειλημμένου Κτηρίου Γκίνη για να θυροκολλήσει ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών με την οποία επισημοποιούνται οι πιέσεις εκκένωσης της κατάληψης που το τελευταίο διάστημα διατυπώνονταν προφορικά, είτε από το θυρωρείο του Πολυτεχνείου, είτε από μέλη του διοικητικού προσωπικού, είτε ακόμα κι από εκπρόσωπο της αφγανικής κοινότητας που επιχείρησε να προσεγγίσει τις/ους μετανάστ.ρι.ες που στεγάζονται στο Κατειλημμένο Κτήριο Γκίνη, ισχυριζόμενος μάλιστα πως ενεργούσε κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση (βλ. φωτό) αναφέρει επί λέξει: «… επείγουσες εργασίες συντήρησης ετοιμόρροπων στηθαίων στη στέγη του κτηρίου…» καθώς και «… εργασίες απολύμανσης, προκειμένου να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις των Σχολών του Ιδρύματος από τις 6/6/2016.»

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω της κλιμακούμενης στρατιωτικοποίησης των εδαφών που ελέγχονται από το ελληνικό κράτος, λίγες μέρες μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, κι ενώ χιλιάδες μεταναστών έχουν μεταχθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα κράτησης, σε συνθήκες εξαθλίωσης, εξευτελισμού και περαιτέρω αποκλεισμού και διωγμού, λίγο πολύ ως το ανθρώπινο περίσσευμα των καιρών μας. Οι πρυτανικές Αρχές του ΕΜΠ επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τη συνέργειά τους με τα λοιπά ευαγή κατασταλτικά ιδρύματα της ελληνικής δημοκρατίας, όπως ο στρατός, η αστυνομία, τα ΜΜΕ, αλλά και οι παρακρατικοί μηχανισμοί που λυμαίνονται τους δρόμους των αστικών κέντρων και της επαρχίας, καταδιώκοντας όσες κι όσους δεν έχουν χαρτιά, όσες κι όσους μιλάνε σπαστά ή καθόλου ελληνικά, όσες κι όσους εκτοπίστηκαν ή αυτοεξορίστηκαν από τους τόπους καταγωγής τους ως απότοκο της καθημερινής βίας που ασκούν οι οικονομικές και πολεμικές μηχανές των εξουσιαστών.

Από πλευράς μας, θα αφήσουμε ασχολίαστο τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που αποδίδουν οι πρυτανικές Αρχές στις εργασίες συντήρησης του κτηρίου. Δεν μπορούμε ωστόσο να μην σχολιάσουμε τη γλώσσα της εξουσίας όταν αυτή μιλάει για «εργασίες απολύμανσης». Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο σε κανένα συνεργείο απολύμανσης (ένστολο ή μη) και πως θα υπερασπιστούμε την κατάληψη μέχρι τέλους. Θα συνεχίσουμε να μολύνουμε τον κοινωνικό ιστό με τους ιούς της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της εξέγερσης, ενάντια στους υπαλλήλους του κράτους, του Κεφαλαίου και της κυριαρχίας, ενάντια στον κόσμο των συνόρων και των εθνικών διαχωρισμών.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Τετάρτη 1/6/2016 από τις 9 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΓΚΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Κατειλημμένο Κτήριο Γκίνη