Τορίνο: Σαμποτάζ ενάντια σε απελάσεις και απαγορεύσεις διαμονής

Άδεια παραμονής, ταυτότητας χαρτί:
το χαρτί είναι μοναχά χαρτί, το χαρτί θέ’ να καεί!
Φωτιά στα CIE!

Τη νύχτα μεταξύ 28ης και 29ης Μάη 2016 αχρηστεύσαμε την κλειδαριά της Biesse Sistemi S.r.l., εταιρείας επιφορτισμένης με τη συντήρηση συστημάτων πληροφορικής και τηλεματικού εξοπλισμού εντός του κέντρου ταυτοποίησης και απέλασης C.I.E στο Τορίνο. Στα κάγκελά τους κρεμάσαμε ένα πανό που έγραφε: «Biesse συνένοχη της ύπαρξης των C.I.E – Ενάντια σε κάθε κλουβί».

Τη νύχτα μεταξύ της 30ής και 31ης Μάη, πάντα στο Τορίνο, αχρηστεύσαμε τις κλειδαριές των Πλυντηρίων-Καθαριστηρίων Αλμπέρτι και στα ρολά τους πατήσαμε το σύνθημα: «Συνεργοί των C.I.E».

Το ίδιο, πάλι, βράδυ θέσαμε εκτός λειτουργίας ένα ΑΤΜ των Ιταλικών Ταχυδρομείων και στις βιτρίνες γράφτηκε το σύνθημα: «Συνένοχοι των απελάσεων – Κάτω τα σύνορα».

Υπενθυμίζεται ότι τα Ιταλικά Ταχυδρομεία με την αεροπορική εταιρεία Mistral Air απελαύνουν μετανάστες απαχθέντες απ’ τους δρόμους, μεταφέροντάς τους μέσα σε C.I.E, ή στα νέα χοτ σποτ, ή σε κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο C.A.R.A.

Η αλληλεγγύη και η σκέψη μας είναι με όλους τους έγκλειστους, με τους μετανάστες που αυτές τις μέρες απελάθηκαν από τη Βεντιμίλια (στα ιταλικογαλλικά σύνορα) και με τα δώδεκα συντρόφια του Τορίνο που χτυπήθηκαν απ’ την καταστολή,* πεπεισμένοι ότι οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν.

πηγή: indymedia piemonte

* Στις 25 Μάη 2016 οι μπάτσοι κοινοποίησαν σε δώδεκα συντρόφια τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης διαμονής στο Τορίνο για συμμετοχή τους σε παρέμβαση ενάντια στην επιχείρηση Ladisa S.p.A., προμηθεύτρια (άθλιων) γευμάτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Τορίνο και του Μπρίντιζι – μία από τις πολυάριθμες και πολύμορφες ενέργειες αλληλεγγύης προς μετανάστ.ρι.ες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβρη του 2015 είχαν επιστραφεί στην εν λόγω εταιρεία λίγα από τα σκατά που αναγκάζει τους κρατουμένους να τρώνε. Κατά τη διάρκεια «ανοιχτής μέρας» ξενάγησης του κοινού στις εγκαταστάσεις της Ladisa S.p.A., μια ομάδα συντρόφων μπήκε στις κουζίνες κι άδειασε κουβάδες τίγκα στην κοπριά σ’ ένδειξη αλληλεγγύης με τις διαμαρτυρίες κρατουμένων στο C.I.E του Τορίνο (Κόρσο Μπρουνελλέσκι), που επανειλημμένα είχαν βρει… ζουμερά σκουλήκια στο συσσίτιο.

Το μέτρο απαγόρευσης διαμονής μπορεί να παραταθεί για παραπάνω από χρόνο, κι αυτή είναι η πολλοστή φορά που μπάτσοι κι εισαγγελείς επιχειρούν να εκδιώξουν απ’ το Τορίνο συντρόφισσες και συντρόφους που μάχονται ενάντια στα C.I.E ή που δραστηριοποιούνται σε άλλους αγώνες. Έχουν ήδη αναγγελθεί κινητοποιήσεις για την υπόθεση αυτή, και τόσο οι διωκόμενοι/ες όσο και αλληλέγγυοι/ες διαμηνύουν ότι θα αντισταθούν στην απαγόρευση και δεν το κουνάνε ρούπι.