Αθήνα: Πανό αλληλεγγύης στα 3 συλληφθέντα αναρχικά συντρόφια στη Βαρσοβία

Στην Πολωνία έχουν συλληφθεί 3 σύντροφοι, κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης σε περιπολικό στις 23 Μάη 2016. Οι σύντροφοι θα κρατηθούν προφυλακισμένοι για 3 μήνες, μέχρι να γίνει η δίκη, απ’ την οποία κινδυνεύουν με φυλάκιση μέχρι και 8 χρόνων. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δράση, και ο ένας χτυπήθηκε σοβαρά απ’ τους μπάτσους.

Το πολωνικό κράτος κάνει λόγο για τρομοκράτες –όπως είναι αναμενόμενο για κάθε εξουσιαστικό μηχανισμό που επιδιώκει τη διατήρηση της ισχύος του– διαπομπεύοντας τους συντρόφους μέσω των media, θέλοντας να περάσει ανενόχλητα και «δικαιολογημένα» έναν νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, με σκοπό την αύξηση της καταστολής και της επιτήρησης.

Στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος «Τάξη και Ασφάλεια», οι μπάτσοι έχουν μπει ήδη 2 φορές (23 Μάη και 2 Ιούνη) στην κατειλημμένη περιοχή «Radykalne Ogrody Działkowe (ROD – Radical Allotment Gardens)», ψάχνοντας το μέρος, ερευνώντας τα σπίτια των συντρόφων, κάνοντάς τους ερωτήσεις και παίρνοντας τα στοιχεία τους.

Εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως τα συντρόφια στην Πολωνία δεν είναι μόνα τους, και γι’ αυτό αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης, στο Πολυτεχνείο, το οποίο γράφει: «Δύναμη στους 3 συλληφθέντες αναρχικούς στην Πολωνία, που κατηγορούνται από τις 23/5 για απόπειρα εμπρησμού περιπολικού – Αδέρφια, δεν είστε μόνοι σας – Η αλληλεγγύη, όταν οπλίζεται, ισοπεδώνει σύνορα, κράτη, φυλακές».

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ & ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΙΚΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ.

ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, MEDIA ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ την αναρχική ομάδα τέχνης Οχετός
oxetos.espivblogs.net

στ’ αγγλικά & πολωνικά