Αθήνα: Σύντομη ανακοίνωση της κατάληψης Cat’s spirit στα Εξάρχεια

Από τις 21 Απρίλη 2016 έχουμε καταλάβει ένα εγκαταλειμμένο ιδιωτικό οίκημα επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής 119. Είναι το Cat’s spirit, όπου θέλουμε να υπάρχει μια βάση για αναρχικό κόσμο, ιδίως νέο κόσμο που φτάνει στα Εξάρχεια. Το σχέδιο είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο τόσο για αναρχικούς/ές όσο και για ακτιβίστριες/ιστές υπέρ προσφύγων, αλλά και για ανθρώπους με ανάγκη επείγουσας στέγασης.

Η κατάληψη είναι πάντοτε μια πολιτική δράση. Μαχόμαστε ενάντια στην ιδιωτική ιδιοκτησία σ’ ένα καπιταλιστικό σύστημα που τη δημιούργησε. Προσπαθούμε να ζούμε μ’ έναν διαφορετικό τρόπο: συλλογικό, αξιοπρεπή και αυτοοργανωμένο.

Έχοντας εγκαταλείψει το κτήριο για χρόνια, στις 6 Ιούνη 2016 μια γυναίκα αυτοπαρουσιαζόμενη ως μία εκ των ιδιοκτητών του απείλησε να καλέσει την αστυνομία αν δεν πληρώσουμε ενοίκιο μέσα στις επόμενες μέρες. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε απαλλοτριώσει ένα άδειο και κατεστραμμένο σπίτι, και προσπαθούμε να ζήσουμε σ’ αυτό. Αρνούμαστε λοιπόν κάθε είδους διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες.

Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη προς όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους στα Εξάρχεια, προκειμένου να δείξουμε στο σύστημα ότι θα συνεχίσουμε ν’ αντιστεκόμαστε και να μαχόμαστε για αυτονομία και ελευθερία.

Ας είμαστε όλοι και όλες μας σ’ ετοιμότητα να στηρίξουμε τους αυτοοργανωμένους χώρους παντού!

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Cat’s spirit

στ’ αγγλικά