Κέρκυρα: Γραφτική ενάντια στη δολοφονία αδέσποτων ζώων

17 Ιουνίου 2016. Πρώην μπάτσος πυροβολεί με την καραμπίνα του στην Κέρκυρα ένα φίδι, σκοτώνοντας εκτός από αυτό και γάτες, και τραυματίζοντας ελαφρά μια 63χρονη γυναίκα που βρισκόταν παραδίπλα. Αν και το γεγονός ακούγεται εξωφρενικό, οι μικροαστοί γείτονες του μπάτσου καθόλου δεν ξαφνιάστηκαν, καθώς, όπως και οι ίδιοι είπαν, έχει σκοτώσει με τα όπλα του πολλά αδέσποτα ζώα, και σκυλιά και γατιά. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως φαίνεται, δεν τους πείραζε και πολύ, αφού ξεφορτώνονταν τα αδέσποτα που μολύνουν τις «καθαρές» γειτονιές τους. Από την άλλη μεριά, τώρα που τραυματίστηκε μια «ανώτερη» σε αξία ζωή, αυτή ενός ανθρώπου, έδειξαν να ευαισθητοποιούνται και να σπάνε μια σιωπή που οι ίδιοι έθρεφαν εδώ και καιρό.

Αντίθετες/οι σε αυτήν την ανοχή/αδιαφορία/απραξία και τον ανθρωποκεντρισμό που επιβάλλει ο κυρίαρχος πολιτισμός, αποφασίσαμε να μη μείνουμε αμέτοχες/οι και επισκεφτήκαμε 2 βράδια μετά την γειτονιά του μπάτσου, επί της οδού Μιλτιάδου Μαργαρίτη στην πόλη της Κέρκυρας, και γράψαμε το σύνθημα «Φόλες και σφαίρες θέλουν τα κεφάλια σας – Κάτω τα ξερά σας από τα αδέσποτα (Α)», για να θυμούνται και οι γείτονες και ο μπάτσος ότι είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κυριαρχήσει και να σκοτώσει οτιδήποτε θεωρεί ο ίδιος άχρηστο, αδύναμο ή διαφορετικό. Η λύσσα μας είναι περισσότερη από εκείνη των σκύλων, και τα σκατά που έχετε στο κεφάλι σας μια μέρα θα γεμίσουν τα πεζοδρόμια που τόσο πολύ θέλετε να κρατάτε καθαρά.

ΥΓ. Όπως ακριβώς επιτάσσει και η τουριστική βιομηχανία στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, έτσι και στην Κέρκυρα, ζώα δολοφονούνται και κακοποιούνται, πάντα με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρηματιών και μαγαζατόρων. Αυτό το περιστατικό ήταν μόνο ένα από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά σε διαφορετικές γειτονιές όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις γύρω, όπως η Γαρίτσα.

ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ τον Οχετό