[ΗΠΑ] Λευτεριά στην Kara Wild, τρανς προφυλακισμένη για την υπόθεση εμπρησμού περιπολικού στις 18 Μάη 2016 στο Παρίσι

Η Κάρα Γουάιλντ (‘Άγρια’) είναι καλλιτέχνιδα, συντρόφισσα και ανθεκτική δύναμη της φύσης, επί της παρούσης κρατούμενη στη Γαλλία για υποτιθέμενη συμμετοχή της σε μια διαμαρτυρία ενάντια στις δρακόντειες εργασιακές μεταρρυθμίσεις και στην αστυνομική καταστολή. Είναι τρανς γυναίκα, κι αυτήν τη στιγμή κρατείται σε ανδρικές φυλακές χωρίς πρόσβαση σε ορμόνες. Είναι επίσης πολίτις των ΗΠΑ, και πρόσφατα απορρίφθηκε η αποφυλάκισή της με εγγύηση επειδή οι γαλλικές αρχές τη θεωρούν ύποπτη διαφυγής.

Στις 18 Μάη 2016 χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στο Παρίσι για να αψηφήσουν τη συνεχιζόμενη πολιορκία αστυνομικής βίας και να αντιταχθούν σε μια νέα νεοφιλελεύθερη εργασιακή μεταρρύθμιση. Στη διάρκεια μιας τέτοιας πορείας, λοιπόν, ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας δέχτηκε επίθεση και πυρπολήθηκε.

Η Κάρα συνελήφθη βάναυσα γι’ αυτό το περιστατικό μία ολόκληρη εβδομάδα αργότερα, στις 26 Μάη, σε άλλη διαδήλωση κοντά στην παρισινή Πλατεία του Έθνους.

Παρά την τρανταχτή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, κατηγορείται ότι έσπασε παρμπρίζ του περιπολικού μ’ ένα ‘κολονάκι’ πεζοδρομίου δευτερόλεπτα πριν το όχημα πυρποληθεί. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος προσώπου που κατέχει δημόσιο αξίωμα, καταστροφή περιουσίας, ομαδική βία και συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους».

Η Κάρα είναι μεταξύ 6 ατόμων που διώκονται επί της παρούσης γι’ αυτό το περιστατικό. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δεσμεύτηκε πως θα επιβληθεί «αδυσώπητη τιμωρία», για παραδειγματισμό και αποθάρρυνση των κινητοποιήσεων.

Παρά τις επιθέσεις του κράτους, τα παγκόσμια κινήματα κατά του καπιταλισμού, ενάντια στη λευκή υπεροχή, στην ετεροσεξιστική πατριαρχία και στη λιτότητα, κάθε μέρα δυναμώνουν, από το Παρίσι μέχρι την Οαχάκα. Καθώς οι φλόγες της αντίστασης πολλαπλασιάζονται αυτό το καλοκαίρι, ας φροντίσουμε να μην αφήσουμε πίσω τα φιλικά μας πρόσωπα! Βοηθήστε μας να στηρίξουμε την Κάρα Γουάιλντ στέλνοντάς της επιστολές, ενισχύοντας το ταμείο υπεράσπισής της και διαδίδοντας την υπόθεσή της.

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους! Λευτεριά σε όλες τις τρανς κρατούμενες! Λευτεριά σε όλες κι όλους τις/ους κρατούμενες/ους!

Πηγή: Free Kara Wild μέσω It’s Going Down