[Χιλή] Σχέδιο Φοίνικας 2016: Εμπρηστικός μηχανισμός εναντίον εταιρείας σεκιούριτι στο Σαντιάγο

[Το πρωτότυπο δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2016.]

«Απέναντι στην τυραννία της πραγματικότητας που έχετε επιβάλει, διαλέγω για πάντα τον μαγικό ρεαλισμό της αναρχίας και της επανάστασης που δεν τελειώνει ποτέ».
Χρήστος Τσάκαλος.

Το ν’ αγωνίζεσαι για την ελευθερία περιλαμβάνει το να μάχεσαι την ατιμωρησία όσων καταστέλλουν και επιτηρούνε τις ζωές μας.

Ανοίξαμε πυρ το 2016 στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου, επιτιθέμενοι/ες μ’ έναν εμπρηστικό μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση κατά των κεντρικών γραφείων της ISP Service, ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που έχει ιδρυθεί από έναν πρώην πράκτορα μυστικών υπηρεσιών της χιλιανής δικτατορίας, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πολλούς άλλους πρώην πράκτορες της δικτατορικής καταστολής που άνοιξαν τις δικές τους εταιρείες ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα με την άνοδο της δημοκρατίας. Η φωτιά μας κατάφερε να καταστρέψει επιτυχώς μέρος της πρόσοψης του κτηρίου, που βρίσκεται επί της οδού Λόρδου Κόχραν, στο κέντρο του Σαντιάγο.

Γνωρίζουμε πως οι εταιρείες φύλαξης, καμερών και τηλεπιτήρησης είναι μια επικερδής επιχείρηση βασισμένη στο ιδεολόγημα της ασφάλειας που προωθείται από το κράτος/Κεφάλαιο και αβαντάρεται από την κοινωνική πλειοψηφία που, δίχως να αμφισβητεί τα λεγόμενα της εξουσίας, αναπαράγει και προασπίζεται το δόγμα της Απόλυτης Ασφάλειας, περιχαρής που σε κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά ξεπηδούν περισσότερες κάμερες, φύλακες και μπάτσοι.

Πυροδοτώντας την αντάρτικη φωτιά μας κάτω απ’ τη μύτη εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση, αποδείξαμε για άλλη μια φορά πόσο τρωτό είναι το δίκτυο της κυριαρχίας όσο εμείς ενισχύουμε τις αποφάσεις μας, τις σχέσεις και τις καθημερινές μας πρακτικές στην άμεση επίθεση εναντίον κτηρίων, εκπροσώπων, διαχειριστών/ριών και υπερμάχων του κοινωνικού ελέγχου.

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: η εξουσία ποτέ δεν είναι άτρωτη, η αναρχική επίθεση είναι πάντα εφικτή.

Ξεκινώντας από έναν αντεξουσιαστικό άτυπο χαρακτήρα οργανωνόμαστε δίχως ειδικούς, δίχως ηγέτες ή ιεραρχίες ώστε να εκπληρώσουμε την πράξη της αναρχικής συνωμοσίας ενάντια στην εξουσία, δίνοντας μέσα απ’ τη φωτιά συνέχεια στο εγχείρημα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου, επειδή η FAI/FRI παίρνει πνοή εκεί όπου κάθε άτομο, πυρήνας ή ομάδα σφυρηλατούν με τη δική τους ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, χωρίς ν’ αφήνουν χώρο σε αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις τους, με δράση που ’ναι στοχευμένη και δεν χτυπάει αδιακρίτως, με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τον αναρχικό ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ να είναι τα ουσιώδη στοιχεία μιας απελευθερωτικής ανταρσίας χωρίς κέντρα ή περιφέρεια, που διαρρηγνύει την καταπιεστική κανονικότητα και χτίζει την προοπτική της Απόλυτης Ελευθερίας στο εδώ και τώρα.

Ενέργειες σαν αυτήν ας θέσουν σε κίνηση τον σχεδιασμό περισσότερων και καλύτερων εκρήξεων και εμπρησμών ενάντια στη μιζέρια της καθεστηκυίας τάξης, έχοντας πάντοτε κατά νου να συνδυάζουμε τις γνώσεις κατασκευής αυτοσχέδιων εμπρηστικών/εκρηκτικών μηχανισμών με τις απαραίτητες γνώσεις για την ασφαλή μεταφορά τους διαμέσου της πόλης από τη στιγμή που ξεκινάμε τη συνωμοτική και μυστική μας δράση.

Ας συνδυάσουμε τις ποικίλες μορφές αγώνα ώστε να κατεδαφίσουμε αυτό και κάθε άλλο σύστημα ζωής που είναι βασισμένο στην εξουσία και στην εκμετάλλευση!

Χαιρετίζουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν με προπαγάνδα και δράση στην πρωτοβουλία για έναν Μαύρο Δεκέμβρη που προτάθηκε μέσα απ’ τις ελληνικές φυλακές από τους συντρόφους Παναγιώτη Αργυρού και Νίκο Ρωμανό. Ας μην ανακοπεί η ορμή για δράση και δημόσια συζήτηση, ας συνεχιστεί, ας σχεδιαστεί κι ας πραγματωθεί μέσα από στρατηγικές αγώνα και περισσότερες πράξεις εξέγερσης που εμποδίζουν και απειλούν τα σχέδια της εξουσίας.

Χαιρετίζουμε κάθε κρατούμενη/ο σε αγώνα που παραμένει αξιοπρεπής και συνεπής μες στις φυλακές του πολιτισμένου κόσμου.

Χαιρετίζουμε τη ζωή σε αγώνα του Μαπούτσε μαχητή Ματίας Κατριλέο, που δολοφονήθηκε οχτώ χρόνια πριν (στις 3 Ιανουαρίου 2008) από τις σφαίρες της δημοκρατίας, τις οποίες εν προκειμένω έριξε ο μπάτσος Γουόλτερ Ραμίρες Εσπινόσα, εν μέσω μιας δράσης για την ανάκτηση προγονικών γαιών.

Χαιρετίζουμε κάθε άνθρωπο και ζώο που αγωνίζεται για τη λευτεριά του περνώντας στη δράση ενάντια στον κόσμο της εξουσίας.

Και στα συντρόφια μας της FAI/FRI: θ’ ανταμώσουμε και πάλι στο πέταγμα του Φοίνικα.

Ζήτω ο Άτυπος Συντονισμός της Πολύμορφης Αναρχικής Δράσης σε όλο τον κόσμο!

Αναρχικός Πυρήνας Εμπρηστικής Επίθεσης «Φωτιά και Συνείδηση».
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Χιλή.

ισπανικά | αγγλικά

ελληνική μτφρ.:
Μαύρη Διεθνής
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF – Πυρήνας Μητροπολιτικής Βίας