Φρανκφούρτη, Γερμανία: Σήματα καπνού στη Rigaer94 – για έναν Μαύρο Ιούλη

Ο Μαύρος Ιούλης της οδού Ρίγκερ έρχεται.*

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες το εγχείρημα της R94 πολιορκείται από μπάτσους. Ακούσαμε τι λέτε κι απαντάμε όπως μπορούμε. Και δεν θα πάψουμε εδώ. Απόψε [7 Ιούλη 2016] χτυπήσαμε αυτοκίνητο της τοπικής εταιρείας παροχής ενέργειας Mainova.

Είναι που είναι πανάκριβη, η Mainova παίζει ιδιάζοντα ρόλο στην καταπίεση των ήδη απόρων. Αν κάποιος δεν μπορεί πια να πληρώσει τους λογαριασμούς του, του κόβεται αμέσως το ρεύμα. Αν θελήσει να το ξανασυνδέσει, πρέπει να σκάσει τρελά χρηματικά ποσά. Ίσως το πυρπολημένο όχημα να δώσει στη Mainova λίγη τροφή για σκέψη.

Χαιρόμαστε με τις πολλές μεγάλες και μικρές δράσεις παντού – αντιδράσεις που αρμόζουν απέναντι στο έργο που ’στησε ο [γερουσιαστής Εσωτερικών του Βερολίνου] Χένκελ. Αυτό δείτε το σαν μια μικρή στήριξη του αγώνα στο Φρήντριχσαϊν. Το Βερολίνο θα πρέπει να βυθιστεί στο χάος, κι εμείς να συμβάλουμε από παντού!

Αλληλέγγυους χαιρετισμούς στους συντρόφους που πιάστηκαν μετά από σοβάζ** στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στέλνουμε επίσης πολλή δύναμη κι ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα στις διωκόμενες για απαλλοτρίωση τράπεζας στο Άαχεν.

αυτόνομοι ενεργειακοί γίγαντες

* βλ. κάλεσμα για έναν Μαύρο Ιούλη, από Rigaer94 & φίλους/ες, ενόψει διαδήλωσης στο Βερολίνο το Σάββατο 9/7

** συχνά σημαίνει ‘άγριο’ (δηλ. χωρίς άδεια) πάρτι σε κατειλημμένο χώρο, όπου μπορεί να προκύψει και κάποια οδομαχία· εδώ γίνεται αναφορά σε ‘άγρια’ διαδήλωση της 24ης Ιούνη 2016 στη Βασιλεία, με αντιρατσιστικό και αντικατασταλτικό περιεχόμενο, κατά την οποία έγιναν επιθέσεις σε κτήρια, σημειώθηκαν συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθησαν 14 άτομα

στ’ αγγλικά