Σαντιάγο, Χιλή: Δράση ενάντια στον εκλογικό/μπατσικό αριστερισμό

Την ώρα που όλο και περισσότερα αγωνιζόμενα κομμάτια απορρίπτουν κάθε διάλογο με τους καταπιεστές και τους θεσμούς τους, η οργάνωση που αυτοαποκαλείται “Ελευθεριακή Αριστερά” γιορτάζει τη μετατροπή της σε πολιτικό κόμμα για να συμμετάσχει στο εκλογικό τσίρκο.

Γι’ αυτό το Σάββατο 11 Ιούνη 2016, μερικές ώρες πριν από το “ιδρυτικό συνέδριό” τους, βανδαλίσαμε το χώρο όπου θα στήνανε το σοσιαλδημοκρατικό τους εργάκι, γράφοντας αντεκλογικά και αντιρεφορμιστικά συνθήματα κι αφήνοντας εκατοντάδες τρικάκια στο σημείο για να τους βροντοφωνάξουμε: Δεν χρειαζόμαστε αντιπροσώπους, ούτε της δεξιάς, ούτε της αριστεράς, ούτε μ’ ελευθεριακή προβιά!

Η εκλογική οδός δεν αντανακλά ούτε διαύγεια, ούτε και πολιτική ωριμότητα, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε αυτού του τύπου οι γκρούπες, αντίθετα συνιστά την ήττα κάθε επαναστατικής προσδοκίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε τον δρόμο της διαρκούς επανάστασης, δίχως επικεφαλής μήτε αντιπροσώπους, έξω κι ενάντια στο κρατικό δημοκρατικό παιχνίδι, με την αυτονομία ως μέσο και σκοπό του αγώνα μας για μια πραγματική συλλογική χειραφέτηση.

Ας συνεχίσουν το Κίνημα Κατοίκων Ukamau και το Μέτωπο Ελευθεριακών Σπουδαστών (μέλη της “Ελευθεριακής Αριστεράς”) το δρόμο τους ενσωματωμένοι στο σύστημα της κυριαρχίας. Ας συνεχίσουν να κριτικάρουν και να απειλούν τις/ους κουκουλωμένες/ους με τα ίδια λόγια που το κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι κατασταλτικές δυνάμεις. Ας γνωρίζουν όμως πως, αν τυχόν τολμήσουν να ενεργήσουν ως μπάτσοι, θα δεχτούν επίθεση όπως ακριβώς δέχεται επίθεση η μπατσαρία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!