Σαντιάγο, Χιλή: Σαμποτάζ ενάντια σε χασάπηδες και κοτοπουλάδες

(…) με απλά υλικά σαμποτάραμε τα λουκέτα ώστε να εντυπωθεί καλά στα κεφάλια των ιδιοκτητών αυτής της «υποτιθέμενης δουλειάς» ότι υπάρχουν υποκείμενα τα οποία ούτε επιθυμούν, ούτε και σέβονται την εμπορευματοποίηση του εξευτελισμού, του βασανισμού και του θανάτου των ζώων.
Πυρήνας Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν προσκείμενος στο Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων αναλαμβάνει την ευθύνη για τα σαμποτάζ μικρής κλίμακας που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 28ης Ιουλίου 2016 στην περιφέρεια του Σαντιάγο ενάντια σε δύο χασάπικα, ένα ιδιωτικό οίκημα (που ανήκει σε ιδιοκτήτες χασάπικου), έναν σιδερένιο φράχτη που δίνει πρόσβαση σ’ ένα χασάπικο και σ’ άλλα μαγαζιά και, τέλος, ενάντια σ’ ένα κοτοπουλάδικο.

Η ροή εμπορευματοποίησης στα μαγαζιά που πουλάνε νεκρά ζώα διακόπηκε όταν μπλοκάραμε δεκάδες απ’ τις κλειδαριές τους με υγρό ατσάλι, πράγμα που οι μπάσταρδοι ιδιοκτήτες τους ανακάλυψαν με έκπληξη μονάχα αργότερα, το πρωί. Μες στις επόμενες μέρες θα τους αφήσουμε κι από ’να χαρτί με ένα μήνυμα, κάνοντάς τους σαφές γιατί προβήκαμε σ’ αυτήν τη δράση.

Αναλάβαμε αυτή την ενέργεια γιατί τοποθετούμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση οποιουδήποτε είδους· δεν ανεχόμαστε την εμπορευματοποίηση του θανάτου για την επίγευση στους ουρανίσκους ανθρώπων που δεν θέτουν ούτε λεπτό υπό αμφισβήτηση τις σάπιες τους ζωές τις ευθυγραμμισμένες μ’ αυτό το καπιταλιστικό σύστημα, ένα σύστημα που βλέπει τα πάντα σαν κέρδος και το οποίο οι πολίτες απολαμβάνουνε τυφλά. Αυτή επίσης είναι μια ελάχιστη συνεισφορά μας στον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων, έχοντας ως αφετηρία αναρχικές ιδέες· και ας γίνει ολότελα σαφές πως πάντοτε στις στοχεύσεις μας είναι να καταφέρουμε περισσότερα πλήγματα μέσω μποϊκοτάζ και σαμποτάζ.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον ανατρεπτικό, βίγκαν και ελευθεριακό Μαρσέλο Βιγιαρροέλ Σεπούλβεδα, ο οποίος αυτήν τη στιγμή εκτίει ποινή στη Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας του Σαντιάγο για ένοπλες ληστείες τραπεζών στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «υπόθεσης Μογιάνο» και έχει ακόμα να εκτίσει δεκάδες χρόνια για αντάρτικες δράσεις απ’ την εποχή που συμμετείχε στην ένοπλη ομάδα MAPU-Lautaro κατά τη δεκαετία του 1990.

Για κάθε ζώο που ’χει θανατωθεί ή βρίσκεται αιχμάλωτο περιμένοντας να έρθει κι η δική του η ώρα, και για όλα τα συγγενικά μας συντρόφια έγκλειστα στα μπουντρούμια της δημοκρατίας που προτάσσουν την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και της Γης, κι εντέλει την ολική απελευθέρωση. Το παντοτινό κάλεσμα είναι ξεκάθαρο: αγώνας και αλληλεγγύη.

Για την καταστροφή όλων των κλουβιών!
Αιχμάλωτες/οι πίσω στον δρόμο!
Εμπρός στον πόλεμο για την ολική απελευθέρωση!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων – FLA

σημ. στο Bite Back: Για τον βίγκαν και αναρχικό σύντροφό μας Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν, που πέθανε στις 18 Μάρτη 2015, βλ. και σχετική μπροσούρα (στα ισπανικά) εδώ.

μτφρ.: Aegri Somnia