Αλαμπάμα, ΗΠΑ: Ο αναρχικός σύντροφος Μάικλ Κιμπλ σε απομόνωση μετά την πρόσφατη ταραχή στη φυλακή Χόλμαν

Συνεχής ανταρσία

Αυτήν τη στιγμή γράφω μέσα απ’ την πειθαρχική απομόνωση (κλείδωμα) όπου με χώσανε όργανα της CERT (ειδικής ομάδας καταστολής ταραχών στις φυλακές) τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, γύρω στις 23:45 η ώρα, αφού με ξεγυμνώσανε, μου περάσανε χειροπέδες και με βαρέσανε. Τώρα είναι Τετάρτη, και δεν μου έχουν ακόμη δοθεί προσωπικά μου αντικείμενα (παπούτσια/παντόφλες, σαπούνι, αποσμητικό, ρούχα, οδοντόβουρτσα κ.λπ.) ούτε έχω λάβει ειδοποιητήριο έρευνας εντός 72 ωρών που να δηλώνει και τον λόγο κράτησής μου σε απομόνωση.

Υποθέτω πως κρατούμαι για εμπλοκή μου στην ανταρσία (ταραχή) που ξέσπασε την 1η Αυγούστου 2016 γύρω στις 15:06 η ώρα. Αρχικά έπαιξε καυγάς ανάμεσα σε κρατουμένους, που ωστόσο κλιμακώθηκε σε εξέγερση εναντίον των ανθρωποφυλάκων όταν αυτοί αποπειράθηκαν να παρέμβουν ενώ τους είχε ειπωθεί επανειλημμένα ότι τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο.

Οι ανθρωποφύλακες δεν άκουσαν τι τους λεγόταν, και κυνηγήθηκαν έξω από τον τρίτο κοιτώνα – πτέρυγα που έχει μετατραπεί σε χώρο αυτοδιεύθυνσης και αντίστασης ενάντια στους σωφρονιστικούς. Ανάφτηκαν φωτιές, και καταλήφθηκαν θάλαμοι ελέγχου.

Είμαι ένας απ’ τους περίπου δέκα κρατουμένους που τέθηκαν επίσης σε πειθαρχική απομόνωση.

Οπότε, αν δεν έχετε απευθείας νέα μου, αυτό θα σημαίνει ότι όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων επιστολών, διευθύνσεων, τηλεφωνικών αριθμών, έχουν καταστραφεί ή χαθεί. Χρειάστηκα να δανειστώ γραφική ύλη για να βγάλω αυτά τα λόγια προς τα έξω.

Μάικλ Κιμπλ.

Πηγή: Anarchy Live! (8 Αυγούστου 2016)