[Αθήνα] Ανακοίνωση για συλλήψεις Μάριου Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά

[Μια πρώτη τοποθέτηση των συντρόφων Μάριου Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά εδώ.]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Μ. ΣΕΙΣΙΔΗ & Κ. ΣΑΚΚΑ

Στις 16/1/2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί καταδίωξη των ατόμων, τόσο από τον φρουρό της τράπεζας όσο και από τούς μπάτσους που έφτασαν στο σημείο. Στη συμπλοκή μαζί τους, ο Γιάννης Δημητράκης πέφτει τραυματισμένος και συλλαμβάνεται. Η «αποκάλυψη» ότι ο Γ. Δημητράκης είναι αναρχικός οδηγεί σε ένα παραληρηματικό αμόκ διωκτικές αρχές και ΜΜΕ.Ο χολιγουντιανός τίτλος «οι ληστές με τα μαύρα» κατακλύζει πλέον τα δελτία ειδήσεων, τους τίτλους των εφημερίδων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Όμως για να υπάρχει «ομάδα» χρειάζονται και μέλη: έτσι εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για τους Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη καθώς και για το Γρηγόρη Τσιρώνη οι οποίοι ωθούνται να βγουν στην παρανομία. Αργότερα θα επικηρυχθούν με το ποσό των 600.000 ευρώ. Μετά τη σύλληψη του Σίμου Σεϊσίδη και αργότερα του Γρηγόρη Τσιρώνη στις δίκες που ακολούθησαν, αθωώθηκαν και οι δύο από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στις 4/12/2010 ο Κ. Σακκάς συλλαμβάνεται στην Ν. Σμύρνη, εξερχόμενος από ενοικιαζόμενη αποθήκη στην οποία βρίσκεται οπλισμός και προφυλακίζεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση (187Α) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Μετά από 4 μήνες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου, χωρίς κανένα καινούργιο στοιχείο προφυλακίζεται εκ νέου για συμμετοχή στην ε.ο. Σ.Π.Φ. Ο Κ. Σακκάς αρνείται ότι είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης και η Σ.Π.Φ. ξεκαθαρίζει από την μεριά της ότι ο Κ. Σακκάς δεν υπήρξε ποτέ μέλος της.

Ο Κ. Σακκάς παρέμεινε προφυλακισμένος επί 30 μήνες κατά παράβαση του 18μήνου που ορίζεται από τον νόμο αφού κάθε φορά που έφτανε στο όριο της αποφυλάκισης του, «κατασκεύαζαν» νέες κατηγορίες εναντίον του. Χρειάστηκε να κάνει 39 ημέρες απεργία πείνας για να αποφυλακιστεί με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Στο επόμενο διάστημα η αντιτρομοκρατική επιδίδεται σε ένα αγώνα δρόμου με πρόσθετες κατηγορίες προκειμένου να οδηγήσει πίσω στην φυλακή τον σύντροφο Κ. Σακκά, γεγονός που τον οδηγεί στις 10/2/2014 να μην εμφανιστεί στο Α.Τ. σύμφωνα με τους επιβληθέντες περιοριστικούς όρους και στις 17/2/2014 να στείλει δημόσια κείμενο – πολιτική τοποθέτηση όπου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Την Πέμπτη 4/8/2016 οι Μάριος Σεϊσίδης & Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς χωρίς να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Οδηγούνται στο Α.Τ. της πόλης, όπου αρνούμενοι να δώσουν στοιχεία και αποτυπώματα, ξυλοκοπούνται από τουλάχιστον 20 αστυνομικούς. Ο Μάριος Σεϊσίδης μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σπάρτης. Ειδοποιείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οδηγούνται στην Αθήνα. Στη Γ.Α.Δ.Α. οι άντρες της αντιτρομοκρατικής βασανίζουν τους δύο συντρόφους για την απόσπαση αποτυπωμάτων και κατόπιν τους μεταφέρουν στον ειδικό εφέτη ανακριτή (Εφετείο Λουκάρεως).

Μετά από δύο αναβολές η δίκη τους ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου 2016 και μεταφέρονται εκδικητικά σε φυλακές εκτός Αθηνών (Μαλαδρίνο – Μ. Σεϊσίδης & Δομοκό – Κ. Σακκάς). Ο Μ. Σεϊσίδης ζητάει την ποινική δίωξη των ενόχων του ξυλοδαρμού του και την εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Για άλλη μια φορά, πολιτικοί και δικαστές, με δικονομικές λοβιτούρες εφαρμόζοντας το δόγμα “νόμος & τάξη” και σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους, κατασκευάζουν “κατηγορίες” και “ενόχους” (αντιτρομοκρατική νομοθεσία), διεξάγουν δίκες σε “κλειστές αίθουσες αποβάλλοντας τους αλληλέγγυους και με τις μεταγωγές επιχειρούν την αποκοπή των συντρόφων από οικείους & αλληλέγγυους εφαρμόζοντας την “μέθοδο της απομόνωσης” φυσικής και κινηματικής.

Οι μπάτσοι ως γνήσιοι απόγονοι ταγματασφαλιτών και μαντρόσκυλα της εξουσίας, μέσω της ΠΟΑΣΥ μίλησαν για “επαγγελματισμό και άριστη επιχειρησιακή οργάνωση, που θωρακίζουν την δημοκρατία και την κοινωνία”, συλλαμβάνουν άτομα που δεν προβάλλουν αντίσταση με ρίψη πυροβολισμών σε ευθεία βολή, με κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς σε Α.Τ. και εξισώνουν συντρόφους και αγωνιστές με “συμμορίες του θανάτου” και “τζιχαντιστές”.

Τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με το κράτος, και τους μπάτσους, έχουν επιδοθεί στο αγαπημένο τους έργο: στην «ενοχοποίηση» των συντρόφων μας. Έτσι λοιπόν, σίγουρα κάποια σχέση έχουν με «τρομοκρατία» αφού είναι αναρχικοί, κάποια σχέση θα έχουν και με τους «ληστές του Διστόμου» και τέλος πάντων είναι και αυτό το «επαναστατικό ταμείο» που κάποιοι πρέπει να τροφοδοτούν. Γι’ αυτό και ο Μάριος Σεϊσίδης εμφανίζεται πάλι ως μέλος της “συμμορίας των ληστών με τα μαύρα” παρόλο που όλοι οι συγκατηγορούμενοι του έχουν αθωωθεί ήδη από τις αντίστοιχες δίκες που έγιναν.

Όλα όσα προαναφέραμε είναι οι πάγιες πρακτικές του κράτους απέναντι στους αντιπάλους του καθεστώτος που συνιστούν απειλή για την πραγμάτωση του «νόμου και της τάξης», συνθήκη αναγκαία σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ένα κίνημα οφείλει να έχει συνείδηση, πως η υπεράσπιση των αιχμαλώτων του, των πολιτικών κρατούμενων και των διωκόμενων, είναι πρωταρχικό αξίωμα ζωτικής σημασίας για την ίδια του την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Κ. Σακκά & Μ. Σεϊσίδη
Τετάρτη 17/8 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11.30 π.μ.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους
& τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές