Χιλιανές φυλακές: Μήνυμα αντίστασης από τους συντρόφους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν

Κόντρα στη μαζική αδιαφορία:
Ενεργή αντίσταση στον εγκλεισμό!

Από τη Φυλακή Υψηλής Ασφάλειας χαιρετίζουμε με μια αδερφική, αυτόνομη και ελευθεριακή αγκαλιά τις διάφορες πρωτοβουλίες συνένοχης αλληλεγγύης που στοχεύουν καθημερινά στο γκρέμισμα των τειχών της κοινωνίας-φυλακής.

Σε αυτούς τους καιρούς, τους τόσο δύσκολους, αντιλαμβανόμαστε πως η διαρκής επίθεση της εξουσίας απέναντι σε όσxς εξεγείρονται είναι ένα συνεχές που οφείλουμε να το αντιστρέψουμε σφίγγοντας τους δεσμούς, σπάζοντας τα γκέτο, γεννώντας πολύμορφους χώρους συνάντησης για να φέρουμε εις πέρας τον αγώνα για τη συνολική απελευθέρωση τόσο στη φυλακή όσο και στο δρόμο.

Η βούλησή μας για μάθηση κι ανταλλαγή εμπειριών μιας ζωής εμπόλεμης είναι διαθέσιμη ως μέρος του οπλοστασίου που αποζητάμε να συλλογικοποιήσουμε προκειμένου να συνδεθούμε στον αντικαπιταλιστικό ανατρεπτικό αγώνα.

Γνωρίζουμε πως ο εγκλεισμός στη φυλακή είναι η αναπόδραστη μοίρα κι άλλων συντρόφων κι αδερφών που δεν απαρνιούνται τις ιδέες τους ούτε αφήνονται να κυριαρχηθούν απ’ τον παραλυτικό φόβο. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα συνεχίζουμε να παρευρισκόμαστε ενώπιον της δικαστικής γελοιότητας της δημοκρατικής ιεράς εξέτασης του Κεφαλαίου, που προετοιμάζει τη συνέχιση του μοιράσματος δεκάδων χρόνων καταδίκης σ’ ένα σύνολο σχεδόν 10 συντρόφων που επί της παρούσης διώκονται για διάφορα γεγονότα.

Τούτοι εδώ είναι καιροί που απαιτούν γενναιοδωρία στις συναντήσεις μας και πραγματική επιθυμία ν’ απλώσουμε τα χέρια για να διευρύνουμε τα δίκτυα και τους χώρους στήριξης, έχοντας κατά νου πως οι προκλήσεις είναι κάθε φορά και περισσότερες.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη διατήρηση της μνήμης της ανατρεπτικής αντίστασης, δικαιώνοντας μια διαδρομή αξιοπρέπειας μαζί με τους νεκρούς μας, τους φυγόδικους και τους κρατούμενούς μας, κι υπενθυμίζοντας πως τίποτα και κανείς δεν γίνεται να σβήσει αυτή την ιστορία μάχης ενάντια στη λήθη, στη μιζέρια και στο βόλεμα όσων συντηρούν την τρέχουσα κατάσταση πραγμάτων.

Όσο υπάρχει μιζέρια θα υπάρχει εξέγερση!

Μνήμη, αντίσταση, ανατροπή!

Μέχρι να καταστρέψουμε και το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας-φυλακής!

Μαρσέλο Βιγιαρροέλ
Χουάν Αλίστε
Φρέντυ Φουεντεβίγια

Φυλακή Υψηλής Ασφάλειας
20 Αυγούστου 2016, Σαντιάγο/Χιλή.