Φυλακές της Φερράρα: Πράξη αλληλεγγύης του Αλφρέντο Κόσπιτο για τα συντρόφια της ΣΠΦ

Το πρωί της 30ής Αυγούστου 2016 ο Αλφρέντο Κόσπιτο, αναρχικός αιχμάλωτος στην Ιταλία, έσπασε το διαχωριστικό τζάμι στην αίθουσα επισκεπτηρίου της πτέρυγας υψηλής ασφαλείας AS2 των φυλακών της Φερράρα σ’ ένδειξη αλληλεγγύης στα έγκλειστα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα, που καταδικάστηκαν σε περισσότερα από εκατό χρόνια έκαστος/η για σχέδιο απόδρασης απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν ξέρουμε αν τον έχωσαν στην απομόνωση ή υπέστη πειθαρχικά μέτρα εντός της πτέρυγας. Ακολουθεί γραπτό του ίδιου του Αλφρέντο.
Σήμερα, 30 Αυγούστου, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή μου, θέλησα να γιορτάσω τούτη την επέτειο χαρίζοντάς μου το δώρο της καταστροφής των διαχωριστικών γυαλιών της αίθουσας επισκεπτηρίου.

Αυτή η δράση είναι η συμβολή μου στην επαναστατική αλληλεγγύη με τους αδελφούς μου και την αδελφή μου της ΣΠΦ-FAI-FRI, που καταδικάστηκαν στην πολλοστή δίκη σε 110 έτη ο καθένας/η καθεμία για μια ματαιωμένη απόπειρα απόδρασης.

Ο αναρχικός κρατούμενος δεν είναι καμιά σημαιούλα, κι ούτε πρέπει να στήσουμε κάνα μνημείο γύρω του, άλλες φορές είναι κομμάτι της καρδιάς μας κι άλλες όχι… ωστόσο εξακολουθεί να αγωνίζεται, να ζει… Δεν είναι να τον μνημονεύουμε, αλλά ν’ αποζητάμε να πάρουμε εκδίκηση για πάρτη του, ν’ αποζητάμε την απελευθέρωσή του, μα στο κάτω κάτω μπορεί επίσης να το κάνει και μονάχος του, επειδή από τη φύση του δεν ανήκει σε κάνα κοπάδι…

Ζήτω η FAI-FRI

Ζήτω η ΣΠΦ

στα ισπανικά