Ελλάδα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων στις ΗΠΑ από την Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58

Από την πτέρυγα 58 αυτής της ανοιχτής φυλακής που λέγεται Αθήνα στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας σε όσες/ους εξεγείρονται στις αμερικάνικες φυλακές καθώς και σε όσες/ους δρουν σε αλληλεγγύη μαζί τους ανά τον κόσμο. Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα σας για την κατάργηση της σκλαβιάς στη φυλακή ως ένα κάλεσμα για να τελειώνουμε με την κοινωνία φυλακή εν γένει. Αντιλαμβανόμαστε τον μαζικό εγκλεισμό πίσω από τόνους μπετό και σίδερα ως αντανάκλαση της μαζικής κοινωνίας και ως αναπόφευκτη συνέπεια του τεχνοβιομηχανικού βασιλείου που καθορίζει τη ζωή μας καθημερινά με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Το ξέρουμε πως τα πλαίσια μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο και πως μερικές φορές χανόμαστε στη μερικότητα των μικρών ή μεγάλων μαχών που δίνουμε ενάντια στην τάδε ή δείνα έκφραση της κυριαρχίας και της εξουσίας. Πιστεύουμε όμως πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να οικοδομήσουμε την τόσο απαραίτητη διαθεματικότητα και να την μπολιάσουμε με μια αντίληψη αγώνα δίχως σύνορα για τον συνολικό αυτοκαθορισμό μας και την απελευθέρωσή μας από τις ιεραρχίες και τις Αρχές που μας κρατάνε όλες κι όλους δέσμιες/ους.

Χαιρετίζουμε όλα τα μέσα αγώνα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα ενάντια στους δολοφονικούς μηχανισμούς του αμερικάνικου φυλακοβιομηχανικού συμπλέγματος και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η είδηση πως τουλάχιστον ένας ανθρωποφύλακας πήρε αυτό που του αξίζει. Μπορεί τα κάγκελα από ατσάλι και τα πέτρινα τείχη να περιορίζουν υλικά όσες/ους είναι σε καθεστώς αιχμαλωσίας, όμως οι πρόσφατοι ξεσηκωμοί ανά τις ΗΠΑ μας δείχνουν πως δεν μπορούν να κάμψουν το μαχητικό πνεύμα τόσων και τόσων εξεγερμένων.

Ως μικρές χειρονομίες αλληλεγγύης στις 11 Σεπτέμβρη κρεμάσαμε ένα πανό στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που γράφει «Νίκη στην απεργία των κρατουμένων στις ΗΠΑ // Φωτιά στην κοινωνία φυλακή», ενώ στις 20/9 συμμετείχαμε από κοινού με τον πυρήνα ABC και άλλα συντρόφια στο δίωρο μπλοκάρισμα του υποκαταστήματος των McDonald’s στο Ίλιον της Αθήνας, κρατώντας ένα πανό που γράφει «Αλληλεγγύη στον ξεσηκωμό στις φυλακές των ΗΠΑ». Μετά τη δράση το πανό κρεμάστηκε στο κτήριο της 58, στα Εξάρχεια, όπου μπορούν να το δουν καθημερινά εκατοντάδες περαστικοί.

Όσο συνεχίζεται η απεργία, θα συνεχίζονται και οι δράσεις μας. Όσο υπάρχουν φυλακές, θα υπάρχει κι ο αγώνας μας για την καταστροφή τους.

Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58, Εξάρχεια, Αθήνα
th58@riseup.net

στα αγγλικά