Σαντιάγο: Βόμβα θορύβου στην Ευαγγελική Εκκλησία Καραμπινιέρων Χιλής

Σε αλληλεγγύη στα έγκλειστα συντρόφια στην Ιταλία που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.

Κινητοποιώντας την αντεξουσιαστική μας ορμή σε συγκεκριμένες εχθροπραξίες ενάντια στην εξουσία, επιτεθήκαμε με μια βόμβα θορύβου στην Ευαγγελική Εκκλησία των Καραμπινιέρων της Χιλής, στο κέντρο του Σαντιάγο. Επιλέξαμε τη νύχτα της 19ης Σεπτέμβρη για να πραγματώσουμε τη δράση μας, μέρα που στη Χιλή το κράτος και οι μάζες των πολιτών γιορτάζουν τις “Πατριωτικές Γιορτές” και αποδίδουν τιμή στις ένοπλες δυνάμεις και στην τάξη.

Η ενέργειά μας είναι ένα σημάδι αποστροφής για το εορταστικό κλίμα του εθνικισμού και της αποξένωσης που προωθείται από το κράτος και γίνεται οικειοθελώς αποδεκτό από την κοινωνική πλειοψηφία που υπηρετεί την εξουσία.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Χουάν Φλόρες και στη συντρόφισσα Νάταλυ Καζανόβα, δύο χρόνια από τη σύλληψή τους με την κατηγορία της τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών. Χαιρετίζουμε επίσης τους συντρόφους Χουάν Αλίστε, Μαρσέλο Βιγιαρροέλ, Φρέντυ Φουεντεβίγια και Νατάλια Κογιάδο.

Ας μετουσιωθεί η αλληλεγγύη σε εμπρησμούς κι εκρήξεις για τα συντρόφια Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ, τα φυλακισμένα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την Αγγελική Σπυροπούλου στην Ελλάδα, τους συντρόφους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο και τα συντρόφια που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Ιταλία για επιθέσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI).

Ενάντια στην εκκλησία, στην πατρίδα, στην καταστολή και κάθε μορφή ελέγχου επί των ζωών μας.

Ο εκκωφαντικός θόρυβός μας είναι μια κραυγή ελευθερίας.

Αναρχική ομάδα αντιπατριωτών αιρετικών (FAI/FRI)

Μετάφραση από τα αγγλικά Traces of Fire, επιμέλεια από το ισπανικό πρωτότυπο Contra Info