Ουρουγουάη: Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι νεοναζί στο Μοντεβιδέο

3 Οκτώβρη 2016. Περιοχή κατεχόμενη από το ουρουγουανικό κράτος.

Επίθεση ενάντια στον ναζισμό.

Ο Πυρήνας Ρήξης Νίκος Μαζιώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον γραμματέα της Ουρουγουανικής Διακοινοβουλιακής Ομάδας, Όσκαρ Πικινέλα ντε Κάμπο, υπάλληλο της ουρουγουανικής βουλής, για κατοχή και επίδειξη μαύρης σημαίας με νεοναζιστικό κέλτικο σταυρό στο μπαλκόνι του σπιτιού του [δες φωτο 1,2].

Κάλεσμα σε σαμποτάζ και ανοιχτό πόλεμο ενάντια σε κάθε εξουσία.

Το γεγονός πως ένα υποκείμενο, όπως ο κύριος Πικινέλα, υπάλληλος σε κρατικό οργανισμό δεν έχει πρόβλημα να εκφράζει ιδέες τόσο μπαγιάτικες όπως ο ναζισμός, είναι αρκετή απόδειξη πως υποτιθέμενες ανταγωνιστικές ιδέες όπως η δημοκρατία και ο ναζισμός μπορούν να συνυπάρξουν. Ας μην ξεχνάμε πως στη Γερμανία το ναζιστικό κόμμα ανέβηκε στην εξουσία μέσω της εκλογικής οδού της ρεπουμπλικάνικης δημοκρατίας. Και οι δυό συμμερίζονται συμπεριφορές εξουσιαστικές και περιθωριοποίησης. Η δημοκρατία με το αθώο προσωπείο της ανεκτικότητας και τα κλασικά λογύδρια περί “κοινωνικής ειρήνης” έχει στο ενεργητικό της ένα παρελθόν και παρόν βουτηγμένο στο αίμα, κι αν νομίζετε πως αυτό δεν στέκει ρωτήστε τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιο παιδί στα χέρια της δημοκρατικής μπατσαρίας, ρωτήστε τους κοινωνικούς κι αντικοινωνικούς αγωνιστές που κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν και φυλακίστηκαν (απλά για να αναφερθούν μερικά από τα τόσα εγκληματα που συντελούνται).

Γι’ αυτό είναι ώρα όλοι εκείνοι που επωφελούνται και τη βρίσκουν με την καταστολή και την εκμετάλλευση να νιώσουν φόβο. Επίθεση και μόνο επίθεση, αυτό είναι το σύνθημά μας. Να συγκρουστούμε με την εξουσία από κάθε πιθανή θέση, να τους κάνουμε να νιώσουν την κοινωνική κι αντικοινωνική πίεση. Ας γίνει ο λόγος πράξη κι ας γκρεμίσει η αλληλεγγύη μας τα τείχη κάθε φυλακής και θεσμού. Στο δρόμο συντρόφια, και μας περιμένει η συγκρουση!

Μερικά ακόμη στοιχεία του κυρίου Όσκαρ Πικινέλα:

Οικία: Ντ. Χουάν Καμπιστεγκούυ 3070, ανάμεσα στην Αντόνιο Ματσάδο και λεωφόρο Αρτίγας, μισό τετράγωνο απόσταση από το Νουέβο Σόπινγκ.

Πτυχιούχος στις διεθνείς σχέσεις.

Υπάλληλος στη γραμματεία της GRULAC (Ομάδα Χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής) για την Διακοινοβουλιακή Ομάδα. Τηλέφωνο: 29248686/29248119/29248774. Κινητό: 099685810. E-mail: ipuuuru@parlamento.gub.uy

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Θάνατος στο ναζισμό, στον φασισμό, στον κομμουνισμό και στη δημοκρατία. Πάντα αναρχικοί! Πάντα αντεξουσιαστές!

Πυρήνας Ρήξης Νίκος Μαζιώτης