Ελλάδα: Αντιφασιστική πορεία στην Καβάλα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (ΤΟΥ)

Στις 14 Νοεμβρίου 2016 δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης σύντροφοι-αντιφασίστες μετά από ψεύτικες μηνύσεις των “γνωστών” φασιστών της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, με κατηγορίες που επισύρουν πολλά έτη φυλάκισης. Οι ψεύτικες αυτές μηνύσεις, που αποτελούν κλασσική μέθοδο των φασιστικών συμμοριών, σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, σκοπό έχουν να καταστείλουν ενεργούς αντιφασίστες, στοχοποιημένους για την επώνυμη, αδιάλλακτη δράση τους απέναντι σε καθε μορφή κρατικής-παρακρατικής εξουσίας.

Εκτός από την γνωστή τακτική τους να “κατασκευάζουν” περισταστικά για να σύρουν στα Δικαστήρια αντιφασίστες, λειτουργώντας έτσι ως το ακροδεξιό-μακρύ χέρι του Κράτους, τα τελευταία πέντε χρόνια με οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν την παρουσία τους στην πόλη. Δεν δίστασαν να κάψουν μαγαζί αντιφασίστα, να τραμπουκίσουν και να ξυλοκοπήσουν γκραφιτάδες, να χτυπήσουν μαθητές μέσα και έξω από σχολεία, να επιτεθούν σε μετανάστες, να καταστρέψουν αυτοκίνητα αντιφασιστών, να απειλήσουν με όπλο αντιφασίστρια σε κεντρικό σημείο της Καβάλας μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών και να επιτεθούν στους απολυμένους εργαζόμενους της ΒΦΛ, μέσω εταιρίας security, κατά την διάρκεια απεργιακής δράσης των εργαζoμένων.

Οι φασιστικές αυτές πρακτικές υποστηρίζονται από την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας (προηγούμενη και τωρινή), δημοτικές παρατάξεις, τοπικά μέσα μαζικής αποβλάκωσης (κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες), κατοίκους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα το ξενοδοχείο Galaxy στην Καβάλα, που τους δίνει χώρο για τις φασιστοσυνάξεις τους (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, και στα τσιράκια τους). Είναι όλοι αυτοί που στα χρόνια της κρίσης για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες κάτω απ’ το χαλί, καλλιέργησαν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, με εύκολο στόχο τους μετανάστες και τα πιο ευάλωτα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εθνικιστικές, ισλαμοφοβικές, αντιμεταναστευτικές κραυγές τους κορυφώθηκαν πρόσφατα με αφορμή και το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων από τα κατσάβραχα του Εσκί-Καπού (Άσπρη Άμμος) στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, χωρίς να πετύχουν τον στόχο τους.

Ως αντιφασίστες/αντιφασίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και σε κάθε μορφή καταπίεσης, γι’ αυτό καλούμε σε συγκέντρωση – πορεία την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 17:30 στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας (Ομόνοια).

Στις γειτονιές και τους δρόμους, στις πλατείες και τα γήπεδα, στα σχολεία και τις δουλειές, στα μυαλά και τις σχέσεις, να τσακίσουμε το φασισμό ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ & ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3
anarxikoikavalas.squat.gr