Αθήνα: Για τα γεγονότα της 12ης Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο

Ξημερώματα του Σαββάτου της 12ης Νοέμβρη εκτυλίχθηκαν γενικευμένες συγκρούσεις περιμετρικά του πολυτεχνείου. Συγκρούσεις στις οποίες λάβαμε μέρος με όλη μας την παρόρμηση και τον ενθουσιασμό. Το αποτέλεσμα κρίνουμε ότι ήταν ικανοποιητικό εφόσον δεν υπήρξαν συλλήψεις συντρόφων και καταφέραμε να σταθούμε εμπόδιο στο έργο των κατασταλτικών μηχανισμών για την επαναφορά της ομαλότητας και της τάξης στην περιοχή. Καταλυτικό ρόλο αποτέλεσαν αφενός η μαζικότητα και η δυναμική των επιτιθέμενων και αφετέρου η διάχυση των πρακτικών μας σε όλους τους γύρω δρόμους αντί του ενός.

Δεν επιθυμούμε να δίνουμε συντρόφους βορά στα νύχια του κράτους και επιδιώκουμε οι οδομαχίες να έχουν τη μέγιστη έκταση που είναι δυνατόν κάθε φορά με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Επιλέγουμε αυτές τις πρακτικές για όλους τους λόγους του κόσμου: διότι οι δολοφονίες ποινικών μέσα σε τμήματα και φυλακές, η αθώωση των δολοφόνων, η εκδικητικότητα του δικαστικού συμπλέγματος και των εκτελεστικών οργάνων του, δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Ακόμα θεωρούμε πως η δράση μας και ο λόγος μας δεν πρέπει να περιορίζονται απ’ τα στενά όρια του ελλαδικού χώρου.

Αντιλαμβανόμαστε την διάχυτη εξουσία ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο μαστίζει τους πληθυσμούς από τις φυλακές της Αμερικής, τους εξεγερμένους των ΗΠΑ και τα έγκλειστα συντρόφια σε ιταλία και χιλή, έως και τον τελευταίο αρνητή αυτού του σάπιου κόσμου, πανταχού.

Τέτοιες πρακτικές θεωρούμε πως αποτελούν ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την προώθηση του αναρχικού λόγου και της εξεγερτικής βίας όχι τόσο στα γερασμένα μυαλά των υποταγμένων αυτής της κοινωνίας όσο στα υγιή κομμάτια που γεννιούνται, συνεχός, μέσα σ’ αυτή. Κατά την υλοποίηση των επιθυμιών μας, δεν θα δεχτούμε κανένα μπάτσο ανεξαρτήτου χρώματος.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε σιχαθεί τους τσιφλικάδες του αγώνα και τους εκφραστές της “πολιτικής σοβαρότητας” που αναμένουν τις συνθήκες για να εξεγερθούν. Αυτοί που καταδικάζουν τις επιθέσεις στους μπάτσους και τις θεωρούν άσκοπες και άγονες για το κίνημα, μόνο ευνοϊκά μπορούν να λειτουργήσουν για το κράτος. Εμείς απ’ την πλευρά μας δεν θα πάψουμε να συμμετέχουμε στις συγκρούσεις και να εντείνουμε τις εχθροπραξίες. Στόχος μας είναι να γίνουμε επικίνδυνοι και απρόβλεπτοι για την άρχουσα τάξη.

Για εμάς η βία αποτελεί σημαντικό μέσο για την γεφύρωση της θεωρίας μας με την πράξη. Το κράτος προσπαθεί να διατηρήσει το μονοπώλιο της βίας, εμείς βρισκόμαστε εδώ για να το διαψεύσουμε. Επιλέγουμε να επιτεθούμε στον άμεσο εχθρό που αποτελείται από το κράτος και τους παρατρεχάμενους του, αλλά δεν ξεχνάμε κι αυτούς που επιτρέπουν την εγκαθίδρυση της εξουσίας και ουσιαστικά λειτουργούν ως το ώριμο αυγό εκ του οποίου εκκολάπτεται διαρκώς η νέα αρχή.

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλα τα έγκλειστα αδέρφια μας στον κόσμο,
μέχρι την μέρα που θα εφορμήσουμε ξανά μαζί στους δρόμους.

Ούτε φασισμός, ούτε κομμουνισμός, ούτε δημοκρατία,
να σπείρουμε το χάος και την αναρχία.

Συγκρουσιακός πυρήνας εξεγερτικής αγκιτάτσιας