[Ισπανία] Ενημέρωση για τον αναρχικό αιχμάλωτο Claudio Lavazza

Γεια χαρά σε όλxς, μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση του αναρχικού συντρόφου Κλάουντιο Λαβάτσα, που κρατείται αιχμάλωτος στις φυλακές του ισπανικού κράτους από το 1996:

Από τη φυλακή του Τεϊσέιρο (στη Γαλικία) ο Κλάουντιο μετήχθη προσωρινά στη φυλακή του Βαλδεμόρο στη Μαδρίτη, απ’ όπου κατόπιν αιτήματός του πρόκειται να μεταφερθεί στη Γαλλία ώστε να περάσει δίκη για αδικήματα που του αποδίδονται από τα δικαστήρια του Παρισιού – κατά κύριο λόγο, για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Γαλλίας (στο Σαν-Ναζαίρ το 1986). Ο Κλάουντιο έχει ήδη καταδικαστεί στη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για τα καταγγελλόμενα αδικήματα (όπως ορίζεται από τη γαλλική νομοθεσία σε περίπτωση ερημοδικίας προκειμένου να αποτρέπεται η παραγραφή αδικημάτων). Μες στους επόμενους μήνες λοιπόν θα διεξαχθεί κανονικά η δίκη, κι όταν ολοκληρωθεί, ο Κλάουντιο θα μεταφερθεί πίσω στην Ισπανία για να συνεχίσει να εκτίει εκεί τις συσσωρευμένες ποινές.

Θα είναι σε θέση να κοινοποιήσει τη διεύθυνση όπου θα μπορεί κανείς να του γράφει με το που φτάσει στη Γαλλία. Μέχρι τότε, ο Κλάουντιο ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλα τα συντρόφια και τις περιστάσεις που τα τελευταία χρόνια δεν παρέλειψαν ποτέ να τον κάνουν να αισθάνεται αλληλεγγύη και επαναστατική στοργή!

Biblioteca Popolare Rebeldies
18 Οκτωβρίου 2016