Αθήνα: Παρέμβαση στα γραφεία ειδικών ανακριτών για Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΚΚΑ ΣΕΙΣΙΔΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ

Το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου όπου περνούσαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο οι σύντροφοι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδη ομάδα συντρόφων/ισσων πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία των ειδικών ανακριτών για θέματα «τρομοκρατίας» στον 7ο όροφο του εφετείου Αθηνών.

Οι σύντροφοι/ισσες μπήκαν στα γραφεία κρατώντας πανό που έγραφε «ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ  ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ» φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια που έγραφαν τα εξής: «ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ Μ. ΣΕΪΣΙΔΗ ΚΑΙ Κ. ΣΑΚΚΑ», «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ», «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ», «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ».

Ενώ, συγχρόνως πραγματοποιούταν συγκέντρωση στην είσοδο του εφετείου από αλληλέγγυους/ες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που είχαν ήδη βγει.

Τόσο η παρέμβαση στα γραφεία των ειδικών ανακριτών, όσο και η συγκέντρωση αλληλεγγύης έγιναν ως απάντηση στην προσπάθεια των διωκτικών αρχών να αποδώσουν στους συντρόφους την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη οργάνωση και πιο συγκεκριμένα στον Επαναστατικό Αγώνα.

Το γελοίο και σαθρό κατηγορητήριο που έστησαν από κοινού η αντιτρομοκρατική και οι ειδικοί εφέτες ανακριτές κατέρρευσε, καθώς στους συντρόφους δεν αποδόθηκαν οι κατηγορίες περί «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» και ως εκ τούτου δεν προφυλακίστηκαν για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Σύντροφοι/ισσες