Αραούκο, Χιλή: Σαμποτάζ σε φορτηγό μεταφοράς ζώων στη μνήμη του Σεμπαστιάν

Από την περιοχή του Μπίο-Μπίο, επαρχία του Αραούκο.

Είμαστε ενάντια στην κυριαρχία των εξουσιαστικών ανθρώπων πάνω σε διάφορα ζώα, που μέσω των φυσικών βασανιστηρίων, του ψυχικού στρες, των κακοποιήσεων, των εξευτελισμών, των βιασμών και του θανάτου αποκομίζουν κέρδη για τις αηδιαστικές ζωές τους. Ζωές γεμάτες εγωιστικά και καπιταλιστικά καπρίτσια, όπως για παράδειγμα σε ψευδο “δουλειές”: γουναράδικα, τσίρκα, εργαστήρια πειραμάτων, κάποια πανεπιστήμια, θεάματα σε πάρκα δισακέδασης κτλ.

Για μας τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, ούτε εμπόρευμα, γι’ αυτό ενοχλούμε και σαμποτάρουμε τους συνεργούς, τους εκμεταλλευτές και τους φονιάδες. Δεν είμαστε πρωτάρηδες σ’ αυτή την ιστορία, τις ιδέες μας τις έχουμε εξυφάνει με τον καιρό και με τον ένα ή άλλο τρόπο μας παρακινεί η ίδια η δράση. Πάντα θ’ ανεβάζουμε τον πήχη. Έτσι λοιπόν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για μια δράση στο όνομα της απελευθέρωσης των ζώων. Στις 27 Νοέμβρη 2016 σαμποτάραμε φορτηγό κτηνοτροφικής μονάδας (που μετέφερε ζώα προς σφαγή). Ένα άμεσο σαμποτάζ στην κυριαρχία, με το οποίο αχρηστεύτηκαν οι ρόδες του φορτηγού και μπλοκαρίστηκαν οι πόρτες του με ισχυρή κολλητική ουσία.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να συμπεριλάβουμε τις πρώτες ενέργειές μας στο άτυπο συντονιστικό του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων που σήμερα ενεργεί στα εδάφη του νότου της Χιλής. Συνθήματα που γραφτήκαν φέτος στις 16 Μάρτη, στη μνήμη του ακρατικού μαχητή Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν και στις 22 Μάη, στη μνήμη του αδάμαστου εξεγερμένου Μαουρίσιο Μοράλες.

Κλείνοντας, θέλουμε να πούμε πως σήμερα, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για το χαμό στη μάχη του αναρχομηδενιστή μαχητή Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, η ενέργειά μας αφιερώνεται στη θύμησή του κι αποτελεί μιαν ελάχιστη έκφραση για τη διάχυση του αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων και της Γης. Ένας αγώνας που ιδωμένος από μια αναρχική συγκρουσιακή προοπτική βαδίζει συνάμα με τα πεσόντα συντρόφια μας, όπως και με κάθε ανυπότακτη/ο κρατούμενη/ο που δεν λυγίζει από το καθεστώς αιχμαλωσίας. Για όλες/ους αυτές/ούς και για μας τις/ους ίδες/ους, συνεχίζουμε στη μάχη με επιμονή.

Σαμποτάζ στην κυριαρχία!
Να πολλαπλασιάσουμε την αντισπισιστική δράση!
Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ παρών!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων