Χιλή: Αφίσα στη μνήμη του Σεμπαστιάν

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΟΒΕΡΣΛΟΥΙΧ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ
ΚΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Το πρωί της 11ης Δεκέμβρη 2013 ο σύντροφος Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ ετοιμαζόταν να απαλλοτριώσει ένα τραπεζικό υποκατάστημα στην κοινότητα του Πουδαουέλ, στο Σαντιάγο της Χιλής. Ο σύντροφος «Άνγκρυ» με το που μπήκε στο εν λόγω υποκατάστημα τράβηξε το υποπολυβόλο που έφερε κάτω από τα ρούχα του κι ανακοίνωσε τη ληστεία. Ο τρισάθλιος σεκιουριτάς της τράπεζας άνοιξε τότε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε επί τόπου· αυτός ο ένστολος καριόλης είχε στρατιωτική εκπαίδευση και πλούσια εμπειρία ως μισθοφόρος στην Αϊτή και στο Ιράκ.

Δικαιώνουμε την απόφαση του συντρόφου να απαλλοτριώσει τους πλουσίους, αναγνωρίζοντας τους εαυτούς μας ως εχθρούς του Κεφαλαίου και του συστήματος κυριαρχίας που παράγει και προπαγανδίζει τις αθλιότητες που βιώνουμε καθημερινά. Ενθαρρύνουμε κάθε άμεση επίθεση στις ιδιοκτησίες και στα συμφέροντα των πλουσίων και γινόμαστε κομμάτι αυτού του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην εξουσία.

Μνημονεύουμε τον σύντροφο γι’ αυτό που υπήρξε, για τη συνέπεια των πράξεών του, για το ότι συνεισέφερε κι εμβάθυνε σε αυτή τη διαδικασία συνεχούς επίθεσης ενάντια στις δομές της εξουσίας. Η μνήμη είναι μια διαρκής κι αδιάκοπη άσκηση στην ιστορία μας, γι’ αυτό και τιμούμε τον σύντροφο που αποφάσισε να φέρει την επαναστατική του πρακτική ως τις έσχατες συνέπειες.

«Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε τη ζωή, να καταστρέψουμε κάθε εξουσία, να χτυπήσουμε τους μπάτσους, να επιτεθούμε στις τράπεζες, να απαλλοτριώσουμε, να μην υπακούσουμε και να καταστρέψουμε»
-Άνγκρυ

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

στα ισπανικά