Μπλούμινγκτον, Ιντιάνα: Σαμποτάζ στη μνήμη της Feral Pines

(η Φέραλ Πάινς μ’ ένα σκυλούρι)

Χθες βράδυ σαμποτάραμε με κόλλα στιγμής τις κλειδωνιές του Rainbow Bakery (Αρτοποιείου ‘Ουράνιο Τόξο’).

Το κάναμε για τη Φέραλ, μια αναρχική συντρόφισσα που έχασε τη ζωή της στην πυρκαγιά του Ώκλαντ.(i)

Προτού εγκατασταθεί στο Ώκλαντ, η Φέραλ δούλευε στο Rainbow Bakery (στο Μπλούμινγκτον). Όσο απασχολούνταν εκεί πέρα, υπέφερε καθημερινά συναισθηματικό τραμπουκισμό από τ’ αφεντικά της –τον Matt Tobey και τη Lisa Dorazewski– κι όλο το διάστημα που δούλεψε εκεί πληρωνόταν έναν ελεεινό μισθό δοκιμαστικής περιόδου. Ξέρανε πως μπορούνε να τη σκαπουλάρουν με αυτήν τη συμπεριφορά, επειδή λιγοστά άλλα μέρη στην πόλη θα προσλάμβαναν μια τρανς γυναίκα. Όταν είχε μια συναισθηματική κατάρρευση –που επιτάθηκε απ’ τη σκληρότητα που επιδείκνυαν απέναντί της– και χρειάστηκε μια βδομάδα οφ απ’ τη δουλειά, της μηδένισαν τις βάρδιες αφήνοντάς τη χωρίς δουλειά και χωρίς τη δυνατότητα λήψης επιδόματος ανεργίας. Η Λίζα και ο Ματ έκαναν τη ζωή της Φέραλ σκέτη κόλαση όσο εργαζόταν εκεί, κι έπειτα την άφησαν άνεργη και άφραγκη. Μετά τον θάνατο της Φέραλ έβγαλαν ανακοίνωση ως Rainbow Bakery στο διαδίκτυο, λέγοντας πόσο λυπήθηκαν όταν άκουσαν για τον χαμό της Φέραλ και σημειώνοντας ότι πρέπει να είχαν φτιαχτεί πολλά από τ’ αρτοσκευάσματα που απολάμβαναν οι πελάτες τους από τα χεράκια της Φέραλ.

Δε θα το καταπιούμε κι αυτό. Έχουμε ζήσει πάρα πολύ καιρό σε αυτή την πόλη κρατώντας το στόμα μας κλειστό όσο τα φιλαράκια μας ξεζουμίζονται από πάνκικα αφεντικά. Καλούμαστε να προσποιηθούμε ότι μια μπίζνα είναι «μέρος της κοινότητας» αν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες της βγάλανε το πάλαι ποτέ κάποιον γαμημένο ένρινο φολκ πανκ δίσκο. Αυτό σταματά εδώ και τώρα.

Το Rainbow Bakery έβαλε σε ζόρια την Τρολ Κουίν, και τώρα θα το πληρώσουν. Αυτό το μικρούλι σαμποτάζ είναι μόνο μια πρόγευση του τι θα πάθετε, χαζοβιόλικα ανίδεα καριόλια. Θα καταστρέψουμε την μπίζνα σας. Και δεν πρόκειται να μας σταματήσει τίποτα.

Στέλνουμε την αγάπη μας σε όσες κι όσους θρηνείτε τη Φέραλ, όπου κι αν βρίσκεστε.

«Εμπρός, εμπρός, εμπρός, ω χαρούμενοι καταστροφείς.
Κάτω απ’ το μαύρο λάβαρο του θανάτου, θα κατακτήσουμε τη Ζωή!
Γελώντας!»

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μαγισσοσύναξη εκδίκησης για τη Φέραλ Πάινς

ΥΓ. Λευτεριά στη Lil Bub!(ii)

Πηγή: It’s Going Down (9 Δεκέμβρη 2016)

σ.τ.μ.
i – εκτεταμένη φωτιά που ξέσπασε στις 2 Δεκέμβρη 2016 στον χώρο Ghost Ship του Ώκλαντ (μια μεγάλη αποθήκη με εργαστήρια και χώρους στέγασης καλλιτεχνών, όπου γίνονταν επίσης πάρτι και συναυλίες), με απολογισμό 36 νεκρούς
ii – «διάσημη» γάτα του Μπλούμινγκτον, γύρω από την οποία έχει στήσει εμπορική μιντιακή επιχείρηση ένας τύπος ονόματι Mike Bridavsky, που εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως τη θεαματοποίησή της