Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη (16/12)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Τον Γενάρη του 2006 πραγματοποιείται ληστεία στην εθνική τράπεζα στην οδό Σόλωνος όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τραυματίζουν και συλλαμβάνουν τον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη. Εκείνη την περίοδο θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων από τα καθεστωτικά μέσα περί ύπαρξης “ληστών με τα μαύρα”, για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις και για ύπαρξη ενός  “επαναστατικού ταμείου”. Η στοχοποίηση γύρω από το περιβάλλον (φιλικό και πολιτικό) του τραυματισμένου συντρόφου είχε φανεί από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης. Έναν από τους ανθρώπους που θα κατηγορήσουν για την ληστεία στην Σόλωνος και για 6 ακόμη ληστείες στο κέντρο της Αθήνας που έγιναν την περίοδο 2002-2006 είναι ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης ο οποίος και δικάζεται για την συγκεκριμένη ληστεία στις 16 Δεκέμβρη. Για την ίδια υπόθεση της απαλλοτρίωσης της Εθνικής τράπεζας στη Σόλωνος ο Σίμος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώνονται.

Η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης δημιούργησε ένα κλίμα εντυπώσεων προεξοφλώντας την ενοχή του. Το ένστικτο της ελευθερίας δεν άφηνε περιθώρια δεύτερης σκέψης  στον σύντροφο και έτσι προχώρησε στο δρόμο της παρανομίας για περίπου 11 χρόνια. Το 2009 και επί των ημερών του Χρυσοχοΐδη και του Παπακωνσταντίνου το κράτος επικήρυξε τους Μ. Σεϊσίδη, Σ. Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη με 600.000 ευρώ.

Στις 4 Αυγούστου 2016 κατά την διάρκεια ενός τυχαίου αστυνομικού μπλόκου στην περιοχή της Σπάρτης και εν συνεχεία μιας καταδίωξης από ομάδα ΔΙΑΣ θα έχει σαν αποτέλεσμα την σύλληψη των συντρόφων Μ. Σεϊσίδη και Κ. Σακκά. Την υπόθεση την αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική όπου κατά την διάρκεια παραμονής των συντρόφων στην ΓΑΔΑ υπόκεινται σε βασανιστήρια προκειμένου να τους αποσπάσουν DNA.

Το κράτος σε μια προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας προσπαθεί να αποπολιτικοποιήσει και να απονοηματοδοτήσει την δράση των αναρχικών εμμένοντας στις θεωρίες σύμπλευσης αναρχικών-ποινικών.

Αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με το κράτος και τους μηχανισμούς του και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος στον αγώνα που δίνει είτε μέσα στις δικαστικές αίθουσες είτε εντός των τειχών.

Οι διώξεις δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την κυριαρχία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη η αλληλεγγύη μας να έχει στόχο την όξυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο 2ος Όροφος (οδός Λουκάρεως) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 9π.μ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ  ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές