Θεσσαλονίκη: Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Λάβαμε στις 15/12/2016:

Στις 20 Δεκεμβρίου συνεχίζεται το εφετείο του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Είχε συλληφθεί στις 18/8/2012 στο κέντρο της Αθήνας από άντρες της αντιτρομοκρατικής, με τις ανυπόστατες κατηγορίες της ένοπλης ληστείας στην ALPHABANK στην Πάρο, της ανθρωποκτονίας ενός οδηγού ταξί που τραυματίστηκε θανάσιμα επιχειρώντας να σταματήσει τους ληστές, καθώς και της συμμετοχής του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μοναδικό στοιχείο ήταν ένα δείγμα dna σε καπέλο που φέρεται να έπεσε από έναν εκ των δραστών, στοιχείο το οποίο αποδείχθηκε αναξιόπιστο και κατασκευασμένο καθώς δεν υπάρχει καμία φωτογραφία με το καπέλο ως αποδεικτικό στοιχείο, ούτε καν μέσα στην δικογραφία.

Έτσι, με μία ολόκληρη σκευωρία στημένη από την αγαστή συνεργασία κράτους και μμε, εις βάρος του συντρόφου, καταδικάζεται πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή στη ληστεία και αθωώνεται για τη συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και τη συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Οι εξουσιαστές όμως έκριναν ότι 25 χρόνια κάθειρξης δεν είναι αρκετά για την πολιτική απομόνωση και εξόντωση του συντρόφου, οπότε ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση «υπέρ του νόμου» ακυρώνοντας τις αθωωτικές αποφάσεις του πρωτόδικου δικαστηρίου και ανοίγοντας ξανά την πιθανότητα για τον σύντροφο, όχι μόνο να μην απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες αλλά η τελική ποινή να είναι μεγαλύτερη της ισόβιας κάθειρξης…

Ο Τάσος αρνείται όλες τις κατηγορίες αλλά δεν δηλώνει αθώος καθώς έχει επιλέξει πλευρά. «Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του.»

Μικροφωνική αλληλεγγύης
Τρίτη 20/12 στις 12:00 στον πεζόδρομο Καλαμαριάς

Λευτεριά στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Κλουβιά, κελιά, κάγκελα ορατά, καταστροφή σε όλα τα κρατικά δεσμά.

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο