[Ελλάδα] 21/1: Μέρα δράσης για τον Επαναστατικό Αγώνα – Πορεία στην Αθήνα, Μοναστηράκι 12:00

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται η καταζητούμενη και επικηρυγμένη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η οποία βρισκόταν μαζί με τον 6χρονο γιο της. Σε παράλληλη επιχείρηση συνελήφθη η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία αργότερα με δήλωσή της ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής της στον Επαναστατικό Αγώνα. Οι συντρόφισσες μεταφέρθηκαν στον δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου οι μπάτσοι απομάκρυναν βίαια τον ανήλικο γιο της Πόλας Ρούπα προς άγνωστη κατεύθυνση. Συγχρόνως, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν βίαια δακτυλικά αποτυπώματα από τη συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, τη χτύπησαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χεριού της.

Οι σύντροφοι Ρούπα και Μαζιώτης, από την πρώτη στιγμή της ομηρίας του 6χρονου γιου τους, προχώρησαν σε απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς τους. Αίτημα το οποίο κερδήθηκε μετά από 4 ημέρες απεργίας πείνας και δίψας, όπου συμμετείχε και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στηρίζοντας το αίτημα των συντρόφων της.

Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση του διαχειριστή του κράτους, της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαφώς είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των συντρόφων μας, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες με συνέπεια και αποφασιστικότητα έχουν αντιπαρατεθεί με όλα τα μέσα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Αυτή η μεθόδευση είναι συνέχεια της ποινής των ισοβίων που επιβλήθηκε στον σύντροφο Ν. Μαζιώτη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Στόχος είναι ο Επαναστατικός Αγώνας, ο οποίος με τις ενέργειες και τον λόγο του στοχεύει τους πραγματικούς τρομοκράτες, εκείνους που εκτελούν την πιο βάρβαρη επίθεση εναντίον της κοινωνίας. Τρομοκράτες είναι η οικονομική και πολιτική ελίτ, που στο όνομα της «ανάπτυξης» (κερδοφορία του κεφαλαίου) δεν διστάζουν να καταδικάσουν σε αργό θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους. Τρομοκράτες είναι οι κυβερνήσεις, η «τρόικα» ή αλλιώς οι «θεσμοί», οι τράπεζες, το κράτος και οι μηχανισμοί του, που έχουν επιβάλει έναν νέου τύπου ολοκληρωτισμό. Τρομοκρατία είναι τα μνημόνια και τα μέτρα που ευθύνονται για την εξαθλίωση, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, τις αυτοκτονίες. Τρομοκρατία είναι οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, οι μαζικές απολύσεις.

Σε αυτόν τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, το κράτος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο βρώμικα μέσα προκειμένου να πιέσει, να εκβιάσει και να προσπαθήσει να υποτάξει τον εσωτερικό εχθρό. Η απαγωγή ενός 6χρονου παιδιού όπως και η ποινή των ισοβίων, εκτός της εκδικητικότητας και του εκβιασμού από τη μεριά του κράτους απέναντι στους συντρόφους Μαζιώτη και Ρούπα, θέλει να λειτουργήσει και παραδειγματικά προς το σύνολο των συντρόφων που βαδίζουν στον δρόμο της ένοπλης πάλης.

Με βάση τα παραπάνω, ζητούμενο για το κράτος είναι ο εκφοβισμός κάθε μορφής αντίστασης, ο εκφοβισμός όσων βρίσκονται σε συνεχή ρήξη με το σύστημα, ιδιαίτερα μέσω της ένοπλης επαναστατικής δράσης, η οποία ανάγεται από το ίδιο το καθεστώς ως πρώτου βαθμού απειλή. Παράλληλα, πάγιο στόχο αποτελεί για το κράτος να αποπολιτικοποιήσει και να απονοηματοδοτήσει τη δράση των ένοπλων οργανώσεων στην προσπάθειά του να ανακόψει τα κοινωνικά ερείσματα που αυτές έχουν.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι στις ελληνικές φυλακές αυτή την περίοδο υπάρχουν δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι. Ο λόγος είναι η ξεκάθαρη θέση μάχης που έλαβαν ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, υπόκεινται σε ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Τρομονόμοι, ειδικές συνθήκες διεξαγωγής των δικών, ειδικές συνθήκες κράτησης, ειδική μεταχείριση στο ζήτημα των αδειών, ενώ ήδη για κάποιες από αυτές ζητούνται δηλώσεις μετανοίας (Κουφοντίνας, Γουρνάς), κ.λπ. σε μια εμφανή προσπάθεια να χτυπηθούν πολιτικά οι αντίπαλοι του καθεστώτος που συνιστούν απειλή για την εμπέδωση του «νόμου και της τάξης», που είναι ακόμα πιο αναγκαία σε καιρούς οικονομικής και συστημικής κρίσης.

Σε αυτόν τον πόλεμο, η δική μας απάντηση είναι η όξυνση του αγώνα με όλα τα μέσα ενάντια σε ό,τι καταδυναστεύει τις ζωές μας, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο για την Κοινωνική Επανάσταση, για μια αταξική και ακρατική κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΙΣ 12:00 – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνέλευση Αλληλέγγυων

η αφίσα σε μέγεθος εκτύπωσης εδώ | στ’ αγγλικά