Ντένβερ, ΗΠΑ: Επίθεση σε όχημα οπαδού του Τραμπ

Εκεί που βολτάραμε στη γειτονιά μας, στ’ ανατολικό Ντένβερ, πέσαμε πάνω σ’ ένα παρκαρισμένο αμάξι που μόστραρε δυο αυτοκόλλητα υπέρ του Τραμπ πάνω στον προφυλακτήρα, και τα δύο με τη φράση «Trump That B***h!» [«αποτελειώστε την τη σκρόφα», βασικό σλόγκαν των τραμπικών, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο], και στην οροφή κοτσαρισμένη μια αμερικανική σημαία. Ενεργήσαμε γρήγορα, αρπάζοντας την ευκαιρία να καταστήσουμε σαφές σε τραμπικούς και λοιπούς φασίστες ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη γειτονιά μας και δεν πρόκειται να βρουν καμία κάλυψη ή λύπηση εδώ πέρα.

Σκίσαμε και τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου, πατήσαμε τ’ αυτοκόλλητα με μαρκαδόρο, γράψαμε «Σκατά στον Τραμπ» πάνω στ’ αμάξι, και πριν φύγουμε από το σημείο σπάσαμε μ’ ένα κοτρόνι το τζάμι του συνοδηγού.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και αναγκαίο, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, ν’ αντιπαλεύουμε και να τσακίζουμε τον φασισμό όποτε και σ’ οποιαδήποτε μορφή κι αν ξεφυτρώνει.

Μ’ αυτόν τον τρόπο προειδοποιούμε όλα τα φασισταριά, τα λευκά εθνίκια, τα τραμπικά, ναζιστικά ή ακροδεξιά καλόπαιδα που σκέφτονται να πατήσουν πόδι στη γειτονιά μας είτε για να διαδώσουν και να προωθήσουν τις ιδέες τους είτε για να βρούνε άσυλο: δεν πρόκειται να βρείτε ούτε κάλυψη ούτε λύπηση εδώ πέρα, μόνο αντίσταση!

Θάνατο στον φασισμό! Θάνατο στον Τραμπ! Θάνατο στο κράτος!
Υπερασπιζόμαστε τη γειτονιά μας!

– μερικοί/ές αντιφασίστες/ριες του Ντένβερ

Πηγή: It’s Going Down (14 Ιανουαρίου 2017)