Νέα Υόρκη: Πανό αντίστασης στον Τραμπ και στον ρατσισμό

Αντάρτες ενάντια στα σώματα καταστολής της μετανάστευσης. Αγώνας κόντρα στον ρατσισμό του Τραμπ.
Ρατσιστές στα τσακίδια. Είμαστε παντού.

Απέναντι στο επερχόμενο καθεστώς Τραμπ και το ελευθέρας που αυτό σημαίνει για κάθε ρατσιστόμουτρο, εμείς, ως πολιτικά υποκείμενα, στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα:

Η άνοδος του Τραμπ στην προεδρία, που έγινε δυνατή μέσω μιας ρητορικής λευκού εθνικισμού και δεξιάς συστράτευσης, οδήγησε στην περαιτέρω κανονικοποίηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, στην στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και στο αβαντάρισμα των συμμοριών λευκής υπεροχής. Ο Τραμπ κεφαλαιοποίησε μια καταρρέουσα οικονομία και τον φόβο για τους «άλλους» προκειμένου να στιγματίσει τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους για την εγγενή εξαχρείωση όλης της Αμερικής. Ο αδιάκοπος ρατσισμός του έδωσε κίνητρο στις πιο άθλιες εκφράσεις ύπαρξης: από την παρότρυνση στα σχολιαρόπαιδα να τραμπουκίζουν συμμαθητές τους, μέχρι την πυρπόληση σπιτιών και το ξεφύτρωμα ακροδεξιών οργανώσεων.

Όμως ούτε ο Τραμπ, ούτε οι υποτακτικοί του θα τα καταφέρουν. Εναντιωνόμαστε στη βία που συστηματικά χωρίζει φαμίλιες και φίλους κι εναντιωνόμαστε στην αύξηση των επιθέσεων μίσους από μισαλλόδοξους στους δρόμους. Εναντιωνόμαστε στα κελεύσματα για μια ψεύτικη ενότητα με τους υποστηρικτές του, την μπατσαρία, τη Μίγκρα [ισπανόφωνη αργκώ για τα σώματα καταστολής της μετανάστευσης] και την Κου Κλουξ Κλαν που στήριξαν την προεδρία του. Απέναντι στους ρατσιστές που θεσμοποιούνται στην αγκάλη ενός φασιστικού κράτους κι αυτούς που ενεργούν με ύπουλες φιλοδοξίες εμείς λέμε: δεν θα σας περάσει.

Μια βδομάδα πριν την τελετή ορκωμοσίας κρεμάσαμε ταυτόχρονα πανό στον αυτοκινητόδρομο Μπρούκλυν-Κουήνς, στον αυτοκινητόδρομο Μέντοουμπρουκ στο Λονγκ Άιλαντ και στην έξοδο για Μινεόλα του αυτοκινητοδρόμου Νόρθερν Στέιτ. Με αυτά τα πανό καλούμε σε δράση και διατρανώνουμε την άρνησή μας να ζήσουμε σε καθεστώς φόβου. Είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε τόσο παράνομα όσο και δημόσια δίκτυα αντίστασης. Με αυτό το μήνυμα καλούμε όλες/ους τις/ους επαναστάτριες/ες να αφιερωθούν σε αυτό το έργο. Αλληλεγγύη σημαίνει σύγκρουση με την κανονικοποίηση της καταστολής που εξαπολύεται εναντίον των φίλων μας, των συντρόφων μας, των οικογενειών μας και εμάς των ίδιων. Δείχνουμε την αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας σε κάθε δράση που διασφαλίζει την επιβίωση των γυναικών, των κουήρ και τρανς ατόμων, των μαύρων και μπράουν, όσων ζουν με δυσχέρειες, των γηραιών μας, και των οικογενειών μεταναστών διαφόρων στάτους.

Προς όσες κι όσους ανησυχούν για το τι πρόκειται να συμβεί: δεν είστε μόνες/οι και θα σταθούμε πλάι σας στις πιο δύσκολες και τρομακτικές στιγμές. Θα αγωνιστούμε μαζί σας ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν να σας βλάψουν. Θα σας κρύψουμε από τη Μίγκρα. Θα δεθούμε γερά πάνω σας και θα αντισταθούμε έτσι ώστε το σθένος των δεσμών μας να αποτελέσει τα θεμέλια του νέου κόσμου που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Ας απελάσουμε τους ρατσιστές κι ας μετατρέψουμε τον φόβο σε αντίσταση.

Αναρχική Δράση Νέας Υόρκης και
Αντιστεκόμενες/οι στο ICE* από το Λονγκ Άιλαντ

* ICE: Ακρωνύμιο για την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων

πηγή: its going down