Λα Πας, Βολιβία: Εγκαίνια της αντεξουσιαστικής βιβλιοθήκης Flecha Negra

Οι ανεξάρτητοι χώροι αποτελούν σημεία ρήξης με την θεσμοποίηση των αγώνων ενάντια στην κυριαρχία, οι βιβλιοθήκες, τα κοινωνικά κέντρα, οι καταλήψεις και οι υπόλοιποι χώροι όπου συναντιόμαστε είναι μέρη όπου ακονίζουμε τις ιδέες μας, τροφοδοτούμε τις εσωτερικές μας παρορμήσεις, διαρρηγνύουμε τη συμβατικότητα της Ιστορίας της γραμμένης από την εξουσία.

Σε αυτά εδώ τα εδάφη των Άνδεων (Άμπυα Γιάλα) που τα ρήμαξαν οι αποικιακές εισβολές και που τώρα τα ρημάζουν οι νεοαποικιακές εισβολές προς τέρψη του Κεφαλαίου μετονομάζοντάς τα σε «πολυεθνικό κράτος της Βολιβίας» είναι απαραίτητο να έχουμε βιβλιογραφικά κέντρα. Οι ξεσηκωμοί και οι εξεγέρσεις βασίζονται στη γνώση της σύγκρουσης με την εξουσία, τα γραπτά καταχωρίζουν τα γεγονότα στα υπέροχα κείμενα που υμνούν τη λευτεριά.

Τα βιβλία, οι εφημερίδες, τα φανζίν, τα περιοδικά, τα τρικάκια, οι αφίσες κ.τ.λ της κάθε εποχής, τόπου και πλαισίου συνεισφέρουν στη σκέψη και δράση συντρόφων που έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας και εξουσίας. Η εγγύτητα που απαντάμε στα γράμματα μας παρακινεί να διαχύσουμε το υλικό που κατέχουμε, αυτή η ανάγκη της αυτοδιαχείρισης και αυτονομίας σύμφωνα με τις ιδέες και συγγενικότητές μας. Ξεκινάμε με τα λίγα που έχουμε, αλλά ξέρουμε πως έπονται κι άλλα.

Σας καλούμε στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στις 11 Φλεβάρη από τις 15:00, κι από εκεί και μπρος κάθε Σάββατο.

Χαιρετισμούς

Αντεξουσιαστική βιβλιοθήκη Flecha Negra (Μαύρο Βέλος)

στα ισπανικά | γερμανικά