Ας είμαστε όλοι εξεγερμένοι, ληστές και σαμποτέρ

Λάβαμε στις 16/3/2017:

Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης

Το 2013 έξι αναρχικοί συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Ένα χρόνο μετά καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 11 έως 16 χρόνια. Αρχές του Μάρτη του 2017 ξεκίνησε το εφετείο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και κρατούνται μετά τη σύλληψή τους.

Ο λόγος που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κυνηγήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και φυλακίστηκαν δεν είναι μόνο λόγω των χρημάτων που θα έχανε η τράπεζα σε περίπτωση επιτυχούς διεκπεραίωσης της ληστείας. Ο λόγος είναι ο κίνδυνος για την εξουσία, αν αυτό διαδιδόταν στην κοινωνία: η επιλογή του να πας και να κάνεις ό,τι είναι δυνατό για να παλέψεις ενάντια στην καθημερινή καταπίεση, να βρεις τα μέσα που χρειάζονται για να δημιουργήσεις αγώνες, να πας κόντρα στον κόσμο των πλουσίων και των δυνατών με άμεσο και αυτόνομο τρόπο. Δεν μιλάμε για τη ληστεία αυτή καθεαυτή, σαν έναν εναλλακτικό τρόπο για την απόκτηση πλούτου, στην ίδια καπιταλιστική λογική που προσπαθεί να μας υπνωτίσει όπου και να κοιτάξουμε. Μιλάμε για την επιλογή της δράσης, την εμβάθυνση μιας πάντα εξελισσόμενης περιπέτειας της εξέγερσης, οπλισμένοι με ιδέες ελευθερίας και δύναμη.

Στην τελική είναι ερώτημα ζωής: θέλουμε να ζήσουμε με τα κεφάλια σκυφτά, σε μια ακρωτηριασμένη κοινωνία, βλέποντας τα πόδια μας στο έδαφος και νομίζοντας ότι αυτό είναι ο ορίζοντας; Ή θέλουμε να κοιτάξουμε γύρω μας, να βρεθούμε με λίγους ή πολλούς, να οργανώσουμε την επίθεση στο υπάρχον και σε ό,τι του δίνει αέρα να ανασάνει; Όπου ορίζοντας θα είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα μας.

Αλληλεγγύη σημαίνει αγώνας.

Ας είμαστε όλοι εξεγερμένοι, ληστές και σαμποτέρ

*Επόμενες συνεδρίες δικαστηρίου: 23/3, 30/3, 11/4 & 27/4

η αφίσα σε pdf | στα αγγλικά