Φυλακές Κορυδαλλού: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων (9/6)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ… ΓΙΑ “ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Ο θεσμός των φυλακών μέσω του εγκλεισμού, στοιβάζει τις ζωές εκείνων που “παρεκκλίνουν” από την ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ζωής εντός ενός συστήματος κράτους και κεφαλαίου. Τα “σωφρονιστικά” καταστήματα λειτουργούν ως αποθήκες που προσπαθούν να κρύψουν τις αντανακλάσεις των βαθύτατων αντιθέσεων ενός κόσμου όπου επικρατεί η ανισότητα και η ανελευθερία.

Ο “σωφρονισμός” τους, επιδιώκει τη συναίνεση, την αποδοχή και την υποταγή με κάθε τρόπο στους κανόνες ενός τέτοιου συστήματος, ενός συστήματος που από τη φύση του τείνει να σπέρνει τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, τη δυστυχία και το θάνατο.

Το κεφάλαιο έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται προς όφελος του οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή και την αναπαραγωγή του. Ακόμα και στα πλαίσια του “σωφρονισμού”, δημιουργεί εργασιακές γαλέρες προς όφελος οικονομικών κολοσσών (κρατικών-ιδιωτικών), κάτι που κατά κόρον ισχύει στις αμερικάνικες φυλακές και τείνει  να γενικευτεί, παρουσιάζοντας τις συνθήκες σκλαβιάς ως κάτι “προοδευτικό”.

Οι κρατούμενοι, μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα, όπου ο ανταγωνισμός, η εκμετάλλευση και ο κανιβαλισμός αποτελούν τις κυρίαρχες αξίες, αντιστέκονται και αγωνίζονται για την κατάκτηση ευνοϊκότερων όρων στη κλεμμένη ζωή τους. Με την ίδια την ιστορία να το επιβεβαιώνει, πολλοί από τους αγώνες που ξεκίνησαν εντός των τειχών, ακόμα και για τα πιο μερικά ζητήματα, κλιμακώθηκαν και πήραν τη μορφή των πιο δυναμικών και αιματοκυλισμένων εξεγέρσεων, εκεί όπου η συσσωρευμένη καταπίεση, ο αναβρασμός και η ατέρμονη οργή εξωτερικεύονται και αφήνουν το στίγμα τους στην ιστορία.
Φτάνοντας στο σήμερα, από τις 18 Μαΐου, οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές ξεκίνησαν έναν αγώνα μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα:

1) Τη μη κατάργηση του νόμου 4322/2015 που αφορά τις αποφυλακίσεις κρατουμένων

2) Την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο για τη χορήγηση αδειών

3) Την κατάργηση του νόμου που αφορά την αθροιστική έκτιση της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των φυλακών, κατά τη διάρκεια της άδειας ή μετά την παραβίαση της, αναγκάζοντας τον κάθε κρατούμενο να εκτίσει δύο διαφορετικές ποινές αθροιστικά.

Οι φυλακές που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση μέχρι αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω

1) Φυλακές Κορυδαλλού (πτέρυγες Α-Β-Γ-Δ και ειδική πτέρυγα υπόγειο)
2) Γυναικείες Κορυδαλλού
3) Αγίου Στεφάνου-Πάτρα
4) Νιγρίτας

Παράλληλα οι κρατούμενοι καλούνε τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει την κινητοποίηση που διεξάγεται στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Ο αγώνας των φυλακισμένων για μια ανάσα ελευθερίας και ενάντια στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού και της όξυνσης του σωφρονιστικού ολοκληρωτισμού, συμβαδίζει με τον αγώνα κάθε καταπιεσμένου ενάντια στην καταστολή και τη λεηλασία της ζωής του.

Στην περίοδο που διανύουμε, βιώνουμε την ολοένα μεγαλύτερη επίθεση του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν ως αποτέλεσμα τη φτώχεια και την εξαθλίωση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Το κράτος θέλοντας να θωρακιστεί από τις κοινωνικές αντιστάσεις, εντείνει την κρατική καταστολή μέσα από τη νομοθέτηση ειδικών διατάξεων που αφορούν τόσο τα κομμάτια του ανταγωνιστικού κινήματος όσο και τους κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές.

Γι’ αυτό λοιπόν στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των κρατουμένων, όπως και σε κάθε επιμέρους αγώνα εντός και εκτός τειχών, προτάσσοντας παράλληλα τη δική μας συνολικότερη επίθεση, μέχρι τη καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Η μόνη λύση ενάντια σε ότι καταδυναστεύει τις ζωές μας είναι η Κοινωνική Επανάσταση για την Αναρχία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών