Σαντιάγο, Χιλή: Συγκρούσεις μετά από τη μαθητική/φοιτητική πορεία της 4ης Οκτώβρη

https://www.youtube.com/watch?v=ngQqgORgQ5E

Την Πέμπτη, 4 Οκτώβρη, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις από τον δήμο της Νιουνιόα, στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, κατέβηκαν στο δρόμο στο πλαίσιο μιας τοπικής εκπαιδευτικής διαδήλωσης. Η πορεία ξεκίνησε από τη στάση του μετρό Ιραρράσαμπαλ και κατέληξε στη συμβολή των λεωφόρων Μακούλ και Γκρέσια, με την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων να είναι ασφυκτική.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες κουκουλωμένων νέων ξεκίνησαν ταραχές σηκώνοντας οδοφράγματα έξω από τη Φιλοσοφική σχολή της πανεπιστημιούπολης Χουάν Γκόμες Μίγιας, μπλοκάροντας την κυκλοφορία στη συμβολή της λεωφόρου Γκρέσια με την οδό Ντόκτορ Γιόχοφ. Οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα μπατσόσκυλα και στα τεθωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, ενώ έπειτα από 2 ώρες συγκρούσεων, τραβήχτηκαν εντός των χώρων της πανεπιστημιούπολης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από τη σελίδα αντιπληροφόρησης Hommodolars, η συγκεκριμένη πορεία δεν είχε καμία σχέση με την Confech (Γενική Συνομοσπονδία Φοιτητών), στέλνοντας έτσι ένα υγιές μήνυμα διοργάνωσης κινητοποιήσεων χωρίς το καπέλο και την οριοθέτηση των πολιτικάντηδων, οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν την ανατρεπτική δράση και τις όποιες απόπειρες για το σαμποτάρισμα της καπιταλιστικής καθημερινότητας και συνολική ρήξη με την καθεστηκυία τάξη.