Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Τριπλό χτύπημα

Την ευθύνη για την πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών στα γραφεία της χιτλερικής οργάνωσης «χρυσή αυγή» στην οδό Σωκράτους στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου, στο σπίτι του προέδρου της Ελληνοπακιστανικής κοινότητας την ίδια μέρα το βράδυ και έξω από το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη την επόμενη το μεσημέρι, ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με ένα πολυσέλιδο κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα.
Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στους λόγους που οδήγησαν τη Συνωμοσία να επιτεθεί στους στόχους, ενώ επιλέγει να ονομάσει τον πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε «κομάντο Λάμπρος Φούντας» αποδίδοντας φόρο τιμής στο πρόσωπο του δολοφονημένου αγωνιστή.
Είναι η πρώτη φορά που μέσα από τις σελίδες προκήρυξης της Συνωμοσίας γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο ζήτημα των μεταναστών, ενώ επιχειρείται μια ολοκληρωμένη κριτική ανάλυση στο ν/σ για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες. Αυτό που τονίζεται ιδιαίτερα, είναι ότι οι φίλοι και οι εχθροί δεν κρίνονται με βάση ταξικά ή φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά με βάση το ρόλο και τις επιλογές του καθένα απέναντι στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική κατάσταση.
Επίσης, για άλλη μία φορά απαιτείται η απελευθέρωση των ατόμων που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση Χαλανδρίου, όσο και η παύση των διώξεων σε όλους τους υπολοίπους που θεωρούνται εμπλεκόμενοι.
Να σημειώσουμε ότι τη δημοσίευση της προκήρυξης απέκρυψαν με κάθε τρόπο τα ΜΜΕ, υπακούοντας στις προσταγές της τρομοκρατικής υπηρεσίας και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που προσπαθεί να εισαγάγει νέα ήθη στο ήδη ευτελισμένο επάγγελμα της δημοσιογραφίας.

Στις 28 Μαρτίου 2010 όμως, μετά τις 10 το βράδυ, όπως έγινε ευρύτερα γνωστό, ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Ιακωβάτων στα Κάτω Πατήσια, εξερράγη στοιχίζοντας τη ζωή ενός 15χρονου Αφγανού και προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του μπροστά στα μάτια της μητέρας τους.

Πολύ γρήγορα άρχισαν να διαρρέουν στο Διαδίκτυο, αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια συνωμοσιολογικά σενάρια, στα οποία φωτογραφιζόταν εμμέσως πλην σαφώς ως υπαίτια η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία σε ανακοίνωσή της στις 29 Μαρτίου αποποιήθηκε κάθε ευθύνη σχετικά με την έκρηξη.

Τα αιμοδιψή ΜΜΕ δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν ακόμα και φωτογραφίες από το χώρο της έκρηξης. Το τραγικό θάνατο του νεαρού Χαμιντουλάν Νατζάφι από το Αφγανιστάν έσπευσαν να καπηλευτούν διάφοροι δειλοί φασίστες και παρακρατικοί. Υποκρινόμενοι τους ανθρωπιστές, εξαπέλυαν μύδρους εναντίον των αντάρτικων σχηματισμών πόλης, τη στιγμή που τα λεγόμενα «τυφλά χτυπήματα» είναι δική τους ευρεσιτεχνία. Δεν ξεχνάμε τη διπλή εμπρηστική επίθεση στη Βίλα Αμαλίας στις 18 και 19 Μαΐου 2008, την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2009 σε ώρα συνέλευσης των αντιρρησιών συνείδησης, την εμπρηστική επίθεση σε υπόγειο που διέμεναν μετανάστες στην οδό Αριστομένους στον Άγιο Παντελεήμονα στις 23 Μαΐου 2009, την έκρηξη ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στο στέκι Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη στις 24 Νοεμβρίου 2009 και τόσες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Στις 30 Μαρτίου δημοσιεύτηκε κατάπτυστο κείμενο σε σελίδα του Διαδικτύου με το οποίο κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «επαναστατικό εθνικοσοσιαλιστικό μέτωπο» αναλαμβάνουν την ευθύνη για την έκρηξη, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι όχι μόνον τοποθέτησαν τη βόμβα έξω από το κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης και Επιχειρήσεων, αλλά και ότι δεν θεωρούν το θάνατο του 15χρονου παράπλευρη απώλεια!

Η σκλήρυνση της στάσης των ακροδεξιών δεν είναι ένα απροσδόκητο γεγονός, καθώς το κοινωνικό τους έρεισμα ολοένα και συρρικνώνεται. Την ίδια στιγμή η ανοχή και υποστήριξή τους από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα, ιδίως το κυβερνών, ολοένα και δυναμώνει διότι αποτελούν το βολικό μακρύ χέρι ενός κράτους που θέλει να παρουσιάζεται ως τηρητής της νομιμότητας.

Ο χαμός ενός μετανάστη, που είχε τη διπλή ατυχία να ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει κάτι να φάει και, την ίδια ώρα, να δολοφονηθεί, το μόνο που προκαλεί είναι οργή για μια κοινωνία που όχι μόνον καταδικάζει σε αποκλεισμό χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και μέσω της ανοχής στη ρατσιστική προπαγάνδα επιτρέπει στο κράτος να μεθοδεύει την προοδευτική εξόντωση. Το άθλιο καθεστώς που ισχύει αναφορικά με τη μετανάστευση και τη χορήγηση ασύλου είναι υπεύθυνο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, την πείνα, τους διωγμούς, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την εκμετάλλευση και την περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας.

Κανένα σχόλιο δεν είναι ικανό να περιγράψει τη χυδαιότητα εκείνων που θανάτωσαν έναν έφηβο προκειμένου να βάλουν σε δράση ένα ταπεινό σχέδιο συκοφάντησης ή απλώς για να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για αίμα. Αυτό το αίμα, των «αλλότριων», των τόσο «διαφορετικών» είναι το δικό μας αίμα, αυτό που επίμονα ζητούσαν τα ανθρωποειδή του Λιμενικού με περηφάνια το πρωί της 25ης Μαρτίου στην οδό Ακαδημίας. Και για το αίμα αυτό θα εισπράξουν το αντίτιμο της εκδίκησης που τους αξίζει.