Καταλονία: Συνάντηση για την απελευθέρωση των ζώων στη Βαρκελώνη

Στις 16,17,18 και 19 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν στη Βαρκελώνη εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των ζώων. Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος:

Σήμερα, που η εκμετάλλευση τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων είναι άγρια και καταστροφική, που η εξουσία και η κυριαρχία δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, θεωρούμε πως υπάρχουν, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, λόγοι αρκετοί για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο έναν αγώνα ξεχασμένο σχεδόν πάνω σε κάποια ζητήματα. Η βάση του αντισπισισμού, μιας ιδέας τόσο υποτιμημένης, που μας ενώνει όμως με τα υπόλοιπα ζώα, είναι θεμελιώδης αν ο στόχος μας είναι η πραγματική και βαθιά αλλαγή του τρόπου που καταλαβαίνουμε, ζούμε και αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση των ζωών μας.

Είναι αυτοί κάποιοι από τους λόγους που αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις, που στοχεύουμε να είναι ένα σημείο συνάντησης, ανταλλαγής ιδεών και διαλόγου για όλες και όλους αυτούς που σκεφτόμαστε πως ο αγώνας για την απελευθέρωση των ζώων σημαίνει περισσότερα πράγματα από το να είσαι απλά βέγκαν. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε έναν πρακτικό χαρακτήρα σε αυτές της ημερίδες παρουσιάζοντας τα σημεία εκείνα που μας φαίνονται πιο σημαντικά για το χτίσιμο ενός δυνατού κινήματος που θα μας προμηθεύσει με τα πλέον αποτελεσματικά  μέσα για την επίτευξη των στόχων μας. Για αυτό ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουμε πως «τρέχουν» ενδιαφέροντα εγχειρήματα στο πεδίο της απελευθέρωσης των ζώων (καμπάνιες, καταφύγια, έρευνες κ.α.) και που πιστεύουμε πως με την εμπειρία τους μπορούν  να  εμπλουτίσουν τη δικιά μας.

Για αυτό, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις και όχι σαν απλοί ακροατές με την ελπίδα πως αυτού του τύπου οι συναντήσεις θα γίνουν κάτι το συνεχές και μόνιμο.

Χαιρετισμούς και καλή δύναμη!

Περισσότερες πληροφορίες στα Ισπανικά εδώ: http://encuentroporlaliberacionanimal.wordpress.com/

agência de notícias anarquistas-ana (πρακτορείο αναρχικών ειδήσεων)